Menu

Samsung Galaxy S21 FE vs OnePlus 9: uitgebreid, betaalbaar en goed

De OnePlus 9 en Samsung Galaxy S21 FE zijn beiden toestellen in de lagere regionen van het high-end segment, en bieden een ontzettend uitgebreide ervaring. Je levert met deze twee betaalbare high-enders vooral wat in op luxe, en in deze video vertel ik je welke de beste keuze is.

Voor €550 behoren de OnePlus 9 en Samsung Galaxy S21 FE tot de meest uitgebreide en beste telefoons die je kunt kopen. Ze ondersteunen bijna alle functies die je van een high-end smartphone gewend bent en hebben snelle hardware, maar zijn wel duidelijk goedkoper. Dat merk je bijvoorbeeld in de camera die net wat onder de top scoort en ook het ontwerp van de twee smartphones is niet super luxe. Toch zijn dat kleine puntjes, die niet wegnemen dat deze twee smartphones verder ontzettend goed en uitgebreid zijn.

S21 FE vs OnePlus 9 08

De OnePlus 9 komt door zijn mooiere scherm en wat vloeiendere software flitsender over, en kan sneller opladen. Dat laatste is zeker gezien de niet geweldige batterijprestaties van beide toestellen een voordeel. Bovendien heeft de OnePlus 9 een betere groothoekcamera en een handige mute-switch. Toch is de Galaxy S21 FE overall een betere keuze. Hij is IP68 waterbestendig, heeft een iets luxere uitstraling en minder buggy software met een beter updatebeleid. Daar komt bij dat de hoofdcamera beter is én het camerasysteem door de toegevoegde zoomcamera flexibeler is.