Menu

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G review: indrukwekkende middenklasser kost teveel

De Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G is de opvolger in een lange lijn van succesvolle middenklassers. Hoewel de smartphone nog steeds erg goed is, prijst hij zich helaas ook een beetje uit de markt. In deze review vertel ik je er alles over.

Xiaomi bracht dit jaar meer Redmi Note-toestellen uit dan ooit, met ook een bredere prijsrange dan ooit. De Redmi Note 11 gaat vanaf zo’n €200 over de toonbank, terwijl de Redmi Note 11 Pro+ zo’n €400 kost. De Redmi Note 11 Pro 5G behoort ook tot de duurste toestellen in de lijn, met zijn prijs van zo’n €350. Voor dat geld krijg je een indrukwekkende smartphone met vooral een mooi scherm en een goede camera, maar tegelijk kost hij behoorlijk wat meer dan zijn populaire voorgangers en is de markt rond dit prijspunt erg druk.

Redmi Note 11 Pro 11

Daar komt bij dat Xiaomi’s dochtermerk Poco dit jaar de Poco X4 Pro uitbracht. Dat is praktisch dezelfde smartphone, maar hij kost €70 minder. Los van het ontwerp zijn de twee op papier helemaal hetzelfde. In de praktijk scoort de Redmi Note 11 Pro 5G op een aantal vlakken wel iets beter dan zijn broertje van Poco, maar niet genoeg om het prijsverschil waar te maken.

De Redmi Note 11 Pro 5G bevindt zich dus in een lastige situatie op de markt, en is daarom niet direct een aanrader. Tegelijk is het wel een goede middenklasse-smartphone, die vooral een goede 108-megapixelcamera en een prachtig scherm heeft. Ook de batterij en snelle laadfunctie stellen niet teleur. Bovendien heeft de smartphone een uitgebreid ontwerp met wat mooie elementen, hoewel hij ook aan de lompe kant is. In deze Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G maak ik de volledige balans op.