Menu

Poco X4 Pro review: prima middenklasser blijkt geen waardige opvolger

De Poco X4 Pro is de opvolger van de razendpopulaire Poco X3 Pro en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. In deze review leg ik je uit waarom het toestel wél goed is, maar die verwachtingen helaas niet helemaal waarmaakt.

De Poco X4 Pro is de opvolger van een van de beste budgetsmartphones van vorig jaar. Maar gek genoeg lijkt de Poco X4 Pro los van de naam eigenlijk maar weinig op zijn voorganger. Hoewel hij een jaar nieuwer is, is hij zelfs trager dan de Poco X3 Pro. De focus ligt dit keer meer op het scherm en de camera, twee aspecten die gezien de prijsklasse goed scoren. Vooral de camera was bij zijn voorganger juist een bottleneck, wat wel aangeeft dat Xiaomi hier duidelijk een andere weg is ingeslagen.

Poco X4 Pro 02

Gelukkig doet de Poco X4 Pro nog steeds veel goed. Behalve dat scherm en die camera zijn ook de batterij en snellaadfunctie erg goed. Bovendien is het ontwerp uitgebreid en spatwaterbestendig. Daar staat tegenover dat de Poco X4 Pro niet een van de snellere telefoons in zijn klasse is en dat de software inmiddels wat verouderd is. Ook het onduidelijke updatebeleid is jammer.

Voor zijn €270 is de Poco X4 Pro nog steeds een prima budgetsmartphone, maar niet meer de instant aanrader die zijn voorganger was. Toestellen als de Poco F3, Samsung Galaxy A52s zullen zelfs voor velen een betere allround ervaring bieden voor dit geld, terwijl je met de Xiaomi 11 Lite NE een vrij vergelijkbare ervaring kan krijgen voor minder geld.