Menu

Samsung Galaxy A53 vs Galaxy Galaxy A52(s) review: nieuwer is niet altijd beter

De Samsung Galaxy A53 is net uit als opvolger van de A52/A52s. Maar helaas is het toestel er niet op alle vlakken op vooruit gegaan. In deze video leg ik de twee naast elkaar, en leg ik uit waarom je beter voor de A52s kunt gaan.

De Samsung Galaxy A53 moet de Galaxy A52-serie opvolgen, maar doet dat helaas niet heel verdienstelijk. Ja, het toestel is nieuwer en daarmee langer ondersteund en hij heeft een betere batterij. Ook is de vingerafdrukscanner iets beter. Maar helaas houden de voordelen daar wel een beetje op, en zijn er wel nadelen. De A53 is een beetje buggy, net zo snel als de A52 en zelfs trager dan de A52s. Bovendien heeft het toestel geen audiojack meer. Op cameragebied is het stuivertje wisselen, qua scherm en ontwerp maakt het verder weinig uit.

Galaxy A52s vs Galaxy A53 24

Gezien de Galaxy A52s zo’n €50 goedkoper is dan de Galaxy A53 op dit moment, is de keuze makkelijk gemaakt. De Samsung Galaxy A52s is op dit moment van het trio A52, A52s, A53 de beste keuze. Dat betekent niet dat de A53 een slechte smartphone is, en zeker over een tijdje als de overgebleven ondersteuning van de A52s steeds korter wordt zal de A53 een interessante optie worden. Hetzelfde geldt als de Galaxy A52-serie vanwege zijn leeftijd van de markt begint te verdwijnen en daardoor duurder wordt. Maar voorlopig is de Galaxy A53 helaas nog niet echt een goede keuze, tenzij je erg fan bent van de grotere batterij.