Menu

OnePlus Nord CE 5G review: de kern van OnePlus

De middenklasse Nord-lijn van OnePlus probeert de snelle en vloeiende OnePlus-ervaring naar een lagere klasse te brengen. Vorig jaar deed OnePlus dat met de Nord en nu is er de nog goedkopere Nord Core Edition 5G. In deze review zoek ik uit hoe dat toestel het doet.

Er zijn inmiddels zelfs nog goedkopere Nord-telefoons geweest: de Nord N10 en Nord N100. Die laatste is verkrijgbaar voor zo’n €150, maar scoort duidelijk slechter dan een ‘echte’ OnePlus. Hij heeft geen goed updatebeleid en is niet bijzonder snel. De Nord CE is wel doordrongen van dat OnePlus DNA. De telefoon is uitgerust met een rappe Snapdragon 750G-chip en heeft OxygenOS-software die twee jaar van upgrades en drie jaar van beveiligingsupdates voorzien wordt. Verder is het toestel uitgerust met een vloeiend oledscherm en is ook Warp Charge van de partij.

OnePlus Nord CE 03

Om tot de lage prijs van €299 te komen heeft OnePlus voor de Nord CE 5G natuurlijk ook een aantal concessies moeten doen. Zo is de camera van het toestel niet bepaald indrukwekkend en is de geliefde ‘alert-slider’ verdwenen. Een audiojack is daarentegen wel van de partij. Hoewel de Nord CE van plastic gemaakt is, is het ontwerp wel netjes afgewerkt. Bovendien kom de smartphone in een aantal stijlvolle kleuren zoals we inmiddels van OnePlus gewend zijn. OnePlus heeft kortom de juiste compromissen gemaakt en de belangrijkste en meest kenmerkende elementen behouden, waardoor deze OnePlus Nord CE 5G een échte OnePlus-smartphone is voor weinig geld.