Menu

Google Pixel 7 vs Samsung Galaxy S22 review: uitstekende deal, subtiele verschillen

De Google Pixel 7 is qua prijs-kwaliteitverhouding een van de interessantste smartphones in de topklasse, en neemt het onder andere op tegen de Samsung Galaxy S22 die inmiddels aardig in prijs gedaald is. In deze video bekijk ik welke van de twee het beste is.

Met dank aan Belsimpel.nl!

De Google Pixel 7 en Samsung Galaxy S22 bieden allebei een erg goed allround-pakket en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor wie een uitgebreide en luxe smartphone zonder teveel poespas wil. De Pixel is met zijn prijs van €620 zo’n €80 goedkoper dan de Galaxy S22, maar doet eigenlijk toch niet voor dat toestel onder. Puur kijkende naar de prijs-kwaliteitverhouding kan ik dus concluderen dat de Google Pixel 7 het wint in deze vergelijking.

Pixel 7 vs Galaxy S22

Om het verschil tussen deze twee smartphones terug te brengen tot €80 euro, is natuurlijk wel een erg beperkte kijk op de zaak. Zoomen we een beetje in, dan lijken beide smartphones eigenlijk best op elkaar qua sterke en zwakke punten. Ze hebben bijvoorbeeld beiden erg goede en consistente camera’s, fijne software met een goed updatebeleid en luxe waterdichte ontwerpen. Voor beiden geldt dat de batterij niet super goed presteert, en de laadfunctie behoorlijk traag is.

Toch zijn er zeker nuanceverschillen tussen deze twee smartphones. Het ontwerp van de Samsung is bijvoorbeeld wat luxer en beter afgewerkt, en voorzien van een betere vingerafdrukscanner. Ook met zijn extra vloeiende en helderdere scherm wint de Samsung het en bovendien presteert het toestel van Samsung beter. Op softwaregebied is het lastig een winnaar aan te wijzen, maar gaat mijn voorkeur naar de Pixel 7. De Google-smartphone heeft bovendien de iets betere camera van de twee, hoewel de Samsung het wint op videogebied en met zijn extra zoomcamera. Dat maakt de Samsung Galaxy S22 misschien net de betere smartphone van deze twee, maar uiteindelijk zijn het vooral je persoonlijke voorkeuren en eventueel de prijs die de doorslag zullen geven.