Menu

Sony WF-1000XM4 review: Sony’s bekroonde ruisonderdrukking in het klein

Sony bracht een aantal weken geleden zijn nieuwe draadloze oordopjes met actieve ruisonderdrukking uit: de WF-1000XM4. Een subliem paar oordopjes dat voor veel mensen een goede keuze is, zoals ik je in deze review uitleg.

Na de titel van beste draadloze noise cancelling headphones gescoord te hebben met de WH-1000XM4, doet Sony nu hetzelfde voor full wireless noise cancelling oordopjes met de WF-1000XM4. De oordopjes zijn kleiner, lichter en comfortabeler dan hun voorgangers én bieden een beter geluid en betere ruisonderdrukking. Wat mij betreft staan ze qua geluidskwaliteit en actieve ruisonderdrukking ongeveer op hetzelfde niveau als de erg goede Bose QC Earbuds, maar dan in een veel kleiner pakketje. Bovendien wint Sony het op batterijduur.

Sony WF-1000XM4 05

Toch zijn de Sony WF-1000XM4s niet perfect. De mogelijkheid om met twee apparaten te verbinden was fijn geweest, net als wat uitgebreidere bedieningsopties. En hoewel veel reviewers het niet met mij eens zijn, vind ik het comfort niet optimaal. Toch zijn dit allround denk ik voor veel mensen de beste draadloze oordopjes, zeker als je focus op muziek en ruisonderdrukking ligt. Absolute aanraders, mits je de prijs van €280 geen probleem vind.