Menu

Apple iPhone 12 review: de iPhone voor iedereen

De Apple iPhone 12 is de basis-iPhone van dit jaar, en ook meteen de beste keuze. De nadelen die de iPhone 11 tegenover zijn duurdere broer had zijn weg, en eigenlijk biedt de iPhone 12 alles wat je van een Appletelefoon mag verwachten. In deze review hoor je er alles over.

Apple iPhone 12 achter

Het grote probleem van de iPhone 11 was dat hij een LCD-scherm met lage resolutie en flinke randen eromheen had. Dat het tijd was om daar iets aan te veranderen, is ook tot Apple doorgedrongen. De iPhone 12 heeft namelijk een vernieuwd ontwerp met kleine schermranden en een hoge resolutie oledscherm. Daarmee is het grootste nadeel tegenover de Pro-variant opgelost, en is de iPhone 12 met recht de beste keuze te noemen.

De Apple iPhone 12 heeft verder een aantal belangrijke upgrades gekregen. Hij ondersteunt nu 5G en heeft uiteraard weer een snellere chipset. Verder is de iPhone 12 voorzien van een verbeterde hoofdcamera en heeft hij wat leuke extra’s gekregen. Het Ceramic Shield-glas bijvoorbeeld dat 4x beter bestand moet zijn tegen vallen. Of de MagSafe-oplader, die een slimme hybrideoplossing biedt tussen draadloos en bedraad laden. In deze review komen al die aspecten en nog veel meer aan bod.