Menu

De Samsung Galaxy S21 komt eraan! Alle geruchten op een rijtje

De Samsung Galaxy S21 serie komt eraan! Volgens de geruchten kondigt Samsung zijn nieuwe topsmartphones al op 14 januari aan, en inmiddels is er heel wat over de toestellen uitgelekt. In deze video neem ik de geruchten met je door.

Net als vorig jaar komt Samsung naar verwachting met drie modellen in de S21-serie: de Galaxy S21, Galaxy S21+ en Galaxy S21 Ultra. De formaten lopen uiteen van 6,2″ in de basisvariant tot 6,8″ in de Ultra, en de Ultra heeft de beste specificaties van de toestellen. Verder wordt de nieuwe lijn van Samsung vooral gekenmerkt door een vernieuwd design en verbeterde prestaties. De Exynos 2100-chipset die in de Europese S21-modellen te vinden is zou een stuk beter worden, en het zelfs winnen van de Snapdragon 888-chipset die in veel andere high-endtelefoons terecht zal komen volgend jaar.

Opvallend is dat er ook een aantal downgrades te bespeuren zijn. Zo ruilen de basismodellen hun Quad HD+ scherm in voor een Full HD+ exemplaar als we de geruchten mogen geloven. De glazen achterkant moet mogelijk het veld ruimen voor een plastic exemplaar. Verder lijken de verbeteringen die de S21-modellen doorvoeren ook niet heel groot te zijn. Alleen de Ultra gaat er volgens de geruchten op cameragebied op vooruit en de batterijen blijven nagenoeg even groot. In deze video neem ik alle geruchten met je door; op 14 januari weten we waarschijnlijk meer omdat de toestellen dan aangekondigd worden.