Menu

Top 5: de beste smartphones onder €800 in 2023

Terwijl nieuwe topsmartphones tegenwoordig al snel €1000 of meer kosten, doen de beste smartphones onder €800 nauwelijks wat onder voor die toestellen. Kortom, voor minder dan €800 koop je een erg goede smartphone, en in deze video vertel ik je wat de beste opties zijn. Ik bespreek de Motorola Edge 40 Pro, de Apple iPhone 14, de Google Pixel 8, de OnePlus 11, de Samsung Galaxy S23 en de Fairphone 5.

Veel van de beste smartphones onder €800 zijn oude topmodellen van bekende fabrikanten of de basis-toppers die net wat goedkoper zijn dan de écht beste smartphone van een merk. Zo’n toestel heeft dan bijvoorbeeld een wat minder hoge schermresolutie, geen zoomcamera en net wat minder snufjes. De Google Pixel 8 volgt bijvoorbeeld dat recept, en ook bij Apple kun je zo’n basis-toptoestel krijgen. iOS fans moeten overigens wel uitwijken naar een model dat een jaar ouder is, want de basis iPhone 15 moet voorlopig nog ongeveer €900 opbrengen.

Fairphone 5 06

De categorie wat oudere echte toppers wordt gevuld door toestellen van begin dit jaar, zoals de Motorola Edge 40 Pro en OnePlus 11. Die toestellen hadden adviesprijzen van duidelijk meer dan €800, maar zijn inmiddels fors in prijs gedaald en behoren nog steeds tot de betere smartphones op de markt. Ook de Samsung Galaxy S23 behoort nog steeds tot de toppers, hoewel die wel nóg betere toestellen boven zich heeft in de lineup van Samsung.