Menu

Top 5: de beste smartphones onder €700 in 2023

Wil je een luxe en uitgebreide smartphone voor een relatief zacht prijsje? Voor minder dan €700 zijn er een heleboel echt goede opties. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones opties. Dat zijn de Apple iPhone 13 refurbished, de Google Pixel 7, de OnePlus 10 Pro, de Oppo Find X5 Pro en de Samsung Galaxy S23.

Een nieuwe high-end smartphone die net uitgekomen is kost al gauw €1000 of meer. Maar als je een tijdje wacht, of met net wat minder genoegen neemt, kun je voor €700 of minder al een zo goed als gelijkwaardige telefoon kopen. Zo heb je de keuze uit topsmartphones van vorig jaar of ‘betaalbare’ high-end modellen uit 2023. Dan lever je in op hoe scherp het scherm is, hoeveel camera’s er achterop zitten of dat je net niet de snelste chipset van dit moment hebt, maar in het dagelijkse gebruik zal je er niet bijzonder veel van merken.

Samsung Galaxy S23 68

Wil je een nieuw toestel, dan ben je al snel gebonden aan Android. De meest recente nieuwe high-end iPhone die voor minder dan €700 verkrijgbaar is, is de iPhone 12 uit 2020. Ben je echter bereid om voor een refurbished model te gaan, dan kun je ook prima bij de iPhone 13 terecht. Die is weliswaar ook al wat ouder, maar doet nauwelijks onder voor de nieuwste iPhone 14. Wil je een telefoon zonder compromissen, dan moet je bij een topmodel van vorig jaar zijn, zoals de OnePlus 10 Pro of Oppo Find X5 Pro. Wil je wel het nieuwste van het nieuwste, dan is er ook een goede optie in de vorm van de Samsung Galaxy S23. Nét wat minder luxe en uitgebreid dan de Pro-modellen, maar wel voorzien van de nieuwste hardware en nog jarenlang ondersteund. Kortom: genoeg te kiezen in dit segment.

De prijzen van deze toestellen in combinatie met een abonnement vergelijk je hier.