Menu

Top 5: de beste smartphones onder €600 in 2022

Wil je een luxe en uitgebreide smartphone zonder al te veel te betalen? Voor minder dan €600 koop je een net-niet-toptoestel dat aan al die eisen voldoet. In deze video vertel ik je meer over de vijf beste opties. Dat zijn de Xiaomi 11T Pro, de Motorola Edge 20 Pro, de Apple iPhone 12 Mini, de OnePlus 9 en de Samsung Galaxy S21 FE.

Een goede smartphone is doorgaans een duur grapje, zeker als je een luxe toestel met goede prestaties en een uitstekende camera wilt. Nieuwe high-end smartphones kosten tegenwoordig al snel €1000 of zelfs meer. Toch kun je ook voor flink meer dan dat al een erg goede smartphone kopen. Voor zo’n €600 krijg je een toestel dat nog maar erg weinig onderdoet voor de echte top. Nog steeds veel geld natuurlijk, maar wel honderden euro’s minder dan zo’n echte topsmartphone.

Xiaomi 11T Pro 02

Toestellen in deze lijst zijn nieuwe smartphones die net wat lager dan de echte topklasse gericht zijn, of toestellen die tot voor kort wel tot die top behoorden maar inmiddels in prijs gedaald zijn. Omdat smartphones tegenwoordig steeds langer ondersteund worden, wordt het ook steeds minder een probleem om een toestel te kopen dat al een beetje op leeftijd is. De Apple iPhone 12 mini van anderhalf jaar oud kan nog prima mee bijvoorbeeld en ontvangt in ieder geval nog ruim drie jaar updates. Op Androidgebied is dat updatebeleid iets minder goed, maar nog steeds worden alle toestellen in deze lijst minimaal nog meer dan twee jaar ondersteund. Zo is een Xiaomi 11T Pro, OnePlus 9 of Motorola Edge 20 Pro nog altijd een goede keuze. De uitblinker van deze lijst is de nieuwere Samsung Galaxy S21 FE, die zelfs nog vijf jaar van updates voorzien wordt.