Menu

Samsung Galaxy S22 review: de beste voor iedereen

De Samsung Galaxy S22 is het nieuwe basismodel in de toplijn van Samsung. De smartphone is geen bijzonder grote upgrade tegenover zijn voorganger, maar wél een erg goede allrounder. In deze review vertel ik je er alles over.

De Samsung Galaxy S22 komt met een vernieuwd ontwerp, een beter camerasysteem en natuurlijk een snellere chipset. Bovendien heeft Samsung aangekondigd dat zijn updatebeleid nóg beter wordt, en biedt het bedrijf voor de S22 nu 4 jaar Android-upgrades en 5 jaar beveiligingsupdates. Dat maakt de Galaxy S22 meteen de langst ondersteunde Android-smartphone op de markt. Een mooie stap vooruit dus.

Samsung Galaxy S22 22

Verder is de Samsung Galaxy S22 vooral ook een goede allround high-end smartphone zoals je die tegenwoordig mag verwachten. Het apparaat heeft een prachtig scherm, is waterdicht, kan draadloos laden en is luxe ontworpen. De software is uitgebreid, de prestaties uitstekend. En dankzij zijn 6,1-inch scherm is het een van de meest compacte smartphones van dit moment.

Het toestel heeft twee kleine minpuntjes: de groothoekcamera en de batterij. Die eerste is niet verkeerd en het is natuurlijk fijn dat hij erop zit, maar kwalitatief kan hij niet mee met de beste groothoekcamera’s op de markt. Ook de batterij is voldoende en beter dan ik op basis van de specificaties verwacht had, maar hij scoort nog steeds slechter dan gemiddeld. Met intensief gebruik kom je nét de dag door en opladen gaat ook niet bijzonder snel. Toch zijn deze twee minpuntjes relatief klein gezien de hoge kwaliteit van de rest van deze smartphone, en is de S22 zeker een aanrader.