Menu

Welke Xiaomi-telefoon moet ik kopen? De Xiaomi line-up uitgelegd!

Xiaomi is interessant merk dat uitstekende smartphones maakt voor iedereen die niet teveel wil betalen. Maar het portfolio van de fabrikant is nogal uitgebreid en het is vaak lastig te ontdekken welke Xiaomi-telefoon voor jou de beste keuze is. In deze video help ik je bij die keuze, en vertel ik je wat de beste Xiaomi-smartphones zijn.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro voorkant

Redmi, Poco, of toch gewoon Xiaomi? De onduidelijkheid van de line-up van Xiaomi begint al bij de naamgeving. In theorie is het simpel: Redmi-smartphones zijn betaalbaar; Poco-toestellen richten zich op de beste prijs-kwaliteitverhouding en de smartphones onder het Xiaomi-merk zijn wat luxer. Toch lopen de drie lijnen in de praktijk regelmatig door elkaar en zitten er toestellen in die zelfs met elkaar concurreren. De Xiaomi Mi 10T en Poco F2 Pro staan bijvoorbeeld lijnrecht tegenover elkaar op de markt. Net als de Xiaomi Mi 10 Lite en Redmi Note 9T en de Poco M3 en Redmi 9. Snap jij het nog?

Waarschijnlijk niet, want de strategie van Xiaomi is soms ook niet te doorgronden. Om je toch een beetje wegwijs te maken in de wereld van de populaire Chinese smartphonefabrikant, heb ik in deze video alles voor je op een rijtje gezet. Wat zijn de beste Xiaomi-smartphones van dit moment, hoe herken je een goed toestel en wáárom heeft Xiaomi eigenlijk zoveel smartphones? Ik leg het je allemaal uit in deze video. Veel kijkplezier!