Menu

Top 5: beste smartphones onder €100

Niet zoveel geld, maar toch op zoek naar een nieuwe smartphone? In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €100 van de eerste helft van 2020 op een rij.

Belangrijk om te weten is dat je voor zo weinig geld wel een volledig functionele smartphone kunt kopen, maar niet een écht goed toestel. Zelfs de beste smartphones onder €100 zijn niet erg snel, hebben een matig scherm en geen erg goede camera. Als je een beetje door kunt sparen, dan is dat dus wel de moeite waard. Maar als dat niet kan, kun je zelfs voor dit geld gewoon een toestel krijgen waarmee je kunt WhatsAppen, mailen, browsen, Facebooken, TikTokken en Spotify luisteren.

Dit zijn de vijf beste smartphones onder €100. In de video hierboven vertel ik je uitgebreider waarom deze smartphones het tot de lijst geschopt hebben. Heb je wat meer te besteden? Check dan ook eens mijn video met de vijf beste smartphones onder €200.

5: Nokia 1.3

De Nokia 1.3 is een moderne Android Go-smartphone voor net geen €100. De specificaties zijn eenvoudig, maar vanwege het Android Go-systeem werkt de 1.3 goed. Bovendien komt deze smartphone van Nokia, in plaats van een onbekend budgetmerk. Dat voelt natuurlijk vertrouwt én zorgt voor betere updatekansen.

4: Alcatel 1S 2019

Vanaf €79 koop je de Alcatel 1S 2019. Een smartphone die voor dat geld opvallend uitgebreide specificaties biedt. Het werkgeheugen bedraagt maar liefst 3GB of zelfs 4GB als je bereid bent iets meer te betalen. De Alcatel 1S 2019 heeft een dubbele 13-megapixelcamera op de achterkant en is voorzien van een vingerafdrukscanner. Hij is dus bijzonder compleet. De nadelen? Deze smartphone ziet er wat ouderwets uit en is niet de snelste.

3: Nokia 4.2

De Nokia 4.2 kost je €99 en is een stuk luxer dan je voor dat geld zou verwachten. Dat komt omdat hij vorig jaar uitkwam voor €199 en dus eigenlijk in een hogere klasse valt. Je ziet het terug in het stijlvolle ontwerp met een vingerafdrukscanner, de relatief snelle chipset en de dubbele 13-megapixelcamera. Ook Android One is een voordeel: dat is Android zoals Google het bedoeld heeft en werkt fijn. Een nadeel van de Nokia 4.2 is dat hij relatief weinig opslagruimte en werkgeheugen heeft.

2: Alcatel 1B 2020

Voor nog geen tachtig euro koop je een Alcatel 1B 2020. Die is een beetje beperkt en heeft een vrij ouderwets ontwerp, maar daar staat wel tegenover dat hij voor dit geld prima specificaties heeft. Zo heeft hij 2GB werkgeheugen, wat twee keer zoveel is als de 1GB waar het Android Go-besturingssysteem op gebouwd is. De Alcatel 1B 2020 biedt weinig poespas, maar wel een goede basis voor een bodemprijsje.

1: Motorola Moto E6s

Duidelijk de beste smartphone onder €100 is de Motorola Moto E6s. Een toestel van op de kop af honderd euro dat net uit is en dus in ieder geval nog een tijdje ondersteund zal worden. De E6s heeft bijna schone Android-software met een paar handige toevoegingen van Motorola en een complete featureset. Denk aan een 6,1-inch HD+ scherm, een vingerafdrukscanner en een dubbele 13-megapixelcamera. Bovendien ziet de Motorola Moto E6s er modern uit. Een echte winnaar dus.

Je kunt de Motorola E6s hier kopen.

Motorola Moto E6s

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste SmartphoneMan video’s? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van SmartphoneMan.