Menu

Realme 6 review: voor een dubbeltje eerste rang

Realme is nog niet zo lang in Nederland, maar maakt bijzonder goede smartphones. De Realme 6 kost €230 en is misschien wel de beste budgetsmartphone die je op dit moment kunt kopen. Hij biedt alles wat je in deze klasse verwacht en meer. Je zit met de Realme 6 dus echt voor een dubbeltje eerste rang. Check snel de video hierboven om er alles over te zien.

Realme 6 review voorkant

Bijzondere budgetsmartphone

Er zijn een aantal dingen die deze smartphone bijzonder maken. Misschien wel de belangrijkste: het is de eerste goedkope smartphone met een hoge schermverversingssnelheid van 90Hz. Daardoor ziet alles op het scherm er vloeiender uit. Verder is deze smartphone erg mooi en kan hij razendsnel opladen; ook dat laatste is bijzonder voor een budgetsmartphone.

De specificaties van de Realme 6 zitten aan de bovengrens van wat je voor €230 mag verwachten. Hij heeft bijvoorbeeld een snelle achtkernige chipset, een vierdubbele camera met een maximale resolutie van 64 megapixel en een stevige 4300mAh-batterij. Het toestel draait op Android 10 met de Realme UI er overheen. Die softwareschil presteert beter dan verwacht en heeft een aantal handige toevoegingen.

Realme 6 review achterkant

Realme 6 review conclusie

Ik kan niet anders dan concluderen dat de Realme 6 een van de beste smartphones in zijn klasse is; misschien zelfs wel dé beste. Niet voor niks komt hij steevast voor in de SmartphoneMan koopwijzer. Vooral met zijn goede prestaties, mooie ontwerp en snelle laadfunctie blinkt deze smartphone uit.

Echt grote nadelen heeft dit toestel niet. Het enige storende is de lage schermhelderheid, die ervoor zorgt dat deze smartphone buiten niet ideaal te gebruiken is. Tsja, je kunt natuurlijk niet alles hebben voor die €230. Kun je daarmee leven? Dan is de Realme 6 een absolute aanrader.

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste SmartphoneMan video’s? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van SmartphoneMan.