Menu

Xiaomi 11 Lite NE review: budgettopper blijkt kleine tegenvaller

Op papier is de Xiaomi 11 Lite NE zo’n beetje de ideale budgetsmartphone. Hij is mooi, snel, uitgebreid en voorzien van een prima updatebeleid. Allemaal eigenschappen die hem ook in de praktijk fijn maken, maar toch valt deze 11 Lite NE ook een beetje tegen. In deze review vertel ik je er alles over.

In tegenstelling tot de meeste budgetsmartphones, biedt de Xiaomi 11 Lite NE 3 jaar Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates. Een erg nette score voor een telefoon die nog geen €300 kost. Bovendien is er op andere vlakken niet bespaard. De telefoon is IP53-waterbestendig, kan snel opladen, heeft een rappe Snapdragon 778G-chipset met 5G-ondersteuning en is ontzettend dun. Het scherm is prima en de 64-megapixelcamera klinkt ook goed. Bovendien heeft het toestel een prima speaker, goede batterij en een ontzettend dun en stijlvol ontwerp.

Xiaomi 11 Lite NE 06

Niet zo gek dus, dat deze Xiaomi 11 Lite New Edition in mijn recente top 5 onder €300 met stip op de eerste plaats stond. Helaas moet ik ook zeggen dat de smartphone op basis van mijn review een klein beetje tegenvalt. Zo is de software behoorlijk buggy en is de camera niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Dat betekent zeker niet dat de smartphone slecht is, en gezien zijn prijs is het nog steeds een goede deal. Maar het is ook niet de budgettopper die het had kunnen zijn. In deze video maak ik de balans op.