Menu

Apple iPhone 12 mini review: eindelijk een kleine topsmartphone

Met de iPhone 12 mini heeft Apple voor het eerst in jaren weer een kleine high-end smartphone gemaakt. Dat is uniek, want ook op Androidgebied zijn kleine toptoestellen tegenwoordig niet meer te vinden. In deze Apple iPhone 12 mini review bekijk ik hoe dat uitpakt. De volledige specificaties van de iPhone 12 mini vind je op deze site.

De iPhone 12 mini is vrijwel identiek aan de Apple iPhone 12. Het toestel heeft een kleiner 5,4-inch scherm in plaats van het 6,1-inch scherm van de iPhone 12. Verder is de batterij een beetje gekrompen en het laadvermogen net wat lager, maar daar houden de verschillen op. Dat wil zeggen dat je nog steeds de goede camera, schermkwaliteit, prestaties en extra’s van de iPhone 12 krijgt. Zelfs de stereospeakers zijn aanwezig en niet in kwaliteit achteruit gegaan. Een écht klein toptoestel dus, voor een prijs die ook nog eens €100 lager ligt dan die van zijn grote broer.

Los van het formaat, is de iPhone 12 mini een smartphone die wat mooie vernieuwingen heeft gekregen tegenover eerdere iPhones. Laden doe je tegenwoordig via MagSafe en het Ceramic Shield-glas over het scherm is extra valbestendig. De smartphone heeft de Apple A14 Bionic-chip: de snelste smartphonechip van dit moment. Het 5,4-inch scherm is een oledpaneel van hoge kwaliteit en de dubbele 12-megapixelcamera doet erg goed werk. Nog wat beter dan die van de iPhone 11-serie zelfs. In de video zie je mijn volledige oordeel over de iPhone 12 mini. Ik kan je alvast melden dat dat erg positief is.