Menu

Samsung Galaxy S24 Ultra: topsmartphone biedt méér dan AI

De Samsung Galaxy S24 Ultra volgt de succesvolle Galaxy S23 Ultra op, met vooral op softwarevlak flinke verbeteringen. In deze review vertel ik je alles over het toestel.

Hét focuspunt van Samsung voor de Galaxy S24-serie is Galaxy AI: een serie leuke AI-snufjes die behoorlijk goed werken maar het gebruik van de smartphone wat mij betreft (nog) niet naar een hoger niveau tillen. Desondanks is het mooi om te zien dat Samsung volop experimenteert op dit vlak, en zitten er wat handige functies die je leven wellicht net wat makkelijker maken.

Gelukkig heeft de Galaxy S24 Ultra een stuk meer te bieden dan alleen deze Galaxy AI-functies. Zo is het updatebeleid van het toestel verder verbeterd, is de Galaxy S24 Ultra voorzien van een nóg beter en vooral helderder scherm en zijn de prestaties én de batterij erop vooruit gegaan. Het nieuwe camerasysteem is indrukwekkend, vooral door de toevoeging van de nieuwe 5x-zoomcamera die erg mooie plaatjes schiet. Op ontwerpgebied is het mooi dat de S24 Ultra wat steviger is geworden en valt het platte display op, dat je zowel als voor- als nadeel kunt zien.

Samsung Galaxy S24 Ultra 23

De nadelen die de Galaxy S24 Ultra heeft, zijn eigenlijk niet anders dan die van zijn voorgangers. De laadfunctie is wat aan de trage kant en de prijs van het toestel ligt nogal hoog. Die mindere laadfunctie wordt overigens wel steeds minder belangrijk door de wederom verbeterde batterijprestaties. De prijs is wel een dingetje: je betaalt minimaal €1260 voor de Galaxy S24 Ultra, en dat is ruim €250 meer dan voor het ook erg goede Plus-model dat maar op weinig vlakken onderdoet voor de Ultra. Ook de duidelijk goedkopere Google Pixel 8 Pro en OnePlus 12 zijn goede alternatieven. Maar wil je echt de beste en meest uitgebreide Android-telefoon? Dan is de Samsung Galaxy S24 Ultra wederom heer en meester.

Actuele prijzen in combinatie met een abonnement vind je hier.