Menu

OnePlus Nord 2 review: geweldige prestaties, uitstekende camera

Ruim en jaar na de release van de originele OnePlus Nord, brengt OnePlus de Nord 2 uit. Een uitstekende middenklasser met een aantal belangrijke voordelen. In deze review vertel ik je er alles over.

De OnePlus Nord 2 heeft twee grote upgrades gehad tegenover zijn voorganger: de chipset en de camera. Twee belangrijke zaken, die ook meteen beter zijn dan bij de meeste smartphones in het middensegment. De IMX766-sensor van Sony die in de hoofdcamera van dit toestel wordt gebruikt, is zelfs terug te vinden in de krap duizend euro kostende Oppo Find X3 Pro. De chipset die de OnePlus Nord 2 aandrijft, is een MediaTek Dimensity 1200AI-chip. Een van de topchips van MediaTek die een stuk krachtiger is dan de gemiddelde Snapdragon-processor in smartphones rond de €400.

OnePlus Nord 2 04

Los van die twee voordelen, is de OnePlus Nord 2 vooral ook een erg complete middenklasser. Hij is bijvoorbeeld voorzien van een prachtig scherm, de software is fijn en de telefoon heeft een fraai glazen ontwerp. Dat ontwerp is niet officieel waterdicht, maar volgens OnePlus heeft het wel dezelfde behandeling tegen water gehad als de toestellen uit de OnePlus 9-serie. Iets anders dat direct overkomt uit die serie, is de laadfunctie. Het zogenaamde Warp Charge 65 zorgt ervoor dat deze telefoon in ongeveer een half uur helemaal vol te laden is.

De OnePlus Nord 2 is kortom een complete middenklasse telefoon die op een aantal vlakken zelfs een high-end ervaring neerzet. Een erg nette prestatie voor de adviesprijs van €399 en een absolute aanrader.