Menu

Samsung Galaxy A05s review: degelijk, betaalbaar, niet flitsend

De Samsung Galaxy A05s is de goedkoopste nieuwe Samsung die je kunt kopen. Voor €140 krijg je een goed ondersteunde telefoon, waar ik je in deze review alles over vertel.

Het is te merken dat de Galaxy A05s de goedkoopste Samsung van het moment is, door bijvoorbeeld de vrij matige camera en trage prestaties. Toch is de smartphone in de basis behoorlijk aardig en wordt hij lekker lang ondersteund. Je bent tot eind 2027 verzekerd van de laatste beveiligingsupdates, kunt alles doen wat je van een smartphone wilt verwachten en krijgt bovendien een krachtige batterij die relatief snel kan opladen. Het ontwerp van de smartphone is zeker niet luxe, maar wel een stuk strakker dan dat van sommige budgetsmartphones. Daar komt bij dat het scherm van deze smartphone vloeiend en scherp is en dat hij een prima werkende vingerafdrukscanner heeft.

Kortom: de Samsung Galaxy A05s is niet flitsend en niet snel, maar wél de moeite waard voor wie een goedkope smartphone die lang meegaat wil. Eventueel is de Motorola Moto G24 een goed alternatief als je nog wat minder wilt uitgeven. Mag het wel iets duurder zijn en wil je een wat snellere telefoon met mooier scherm en betere camera? Dan zijn de Samsung Galaxy A15 4G, Xiaomi Redmi Note 12 en Motorola G54 goede opties.

Actuele prijzen in combinatie met abonnement vergelijken kan hier.

Met dank aan Belsimpel voor het lenen van het testexemplaar!