Menu

Oppo Find X5 Lite review: middenklasser blijkt geen échte Find X5

De Oppo Find X5 Lite is de goedkoopste telg in de Find X5-series en is met zijn prijskaartje van €500 fors goedkoper dan zijn grote broers. Helaas blijkt hij ook niet heel goed binnen de lijn te passen, zoals ik je in deze video uitleg.

De Oppo Find X5-lijn draait vooral om twee dingen: luxe ontwerpen en indrukwekkende camera’s. Daarvoor is Oppo zelfs de samenwerking aangegaan met Hasselblad. Maar in de Find X5 Lite komt zo’n Hasselblad-camera helaas niet terug en hoewel het ontwerp van de smartphone wel bijzonder is, is het niet erg luxe. De naam Find X5 Lite doet de smartphone wat dat betreft niet helemaal eer aan.

Oppo Find X5 Lite

Gelukkig is de Oppo Find X5 Lite desondanks een fijne middenklasse-smartphone. Hij ziet er dus bijzonder uit en werkt vooral erg fijn. De software, het updatebeleid, de camera, het scherm, de batterij én de laadfunctie: alles is dik in orde bij deze Find X5 Lite. Hij heeft niet de meest krachtige hardware, maar weet dat toch om te zetten in een fijne werking die de meeste gebruikers niet teleur zal stellen. Tegelijk blinkt de Find X5 Lite niet echt ergens in uit én is hij behoorlijk prijzig voor wat hij biedt. Vooral in combinatie met een abonnement kan de Find X5 Lite een prima optie zijn, maar voor zijn hoge losprijs is het niet direct een aanrader.