Menu

Samsung Galaxy S22 preview: kleine upgrade, grote camera

De Samsung Galaxy S22 richt zich op zogenaamde ‘Life Maximizers’: mensen die het meeste van hun leven willen maken. Voor die doelgroep zijn vooral het ontwerp en de camera belangrijk volgens Samsung. Dat zijn dan ook twee grote focuspunten voor de Galaxy S22. In deze preview neem ik het toestel met je door.

De Samsung Galaxy S22 is de opvolger van de Galaxy S21. Waar zijn voorganger de nodige vernieuwingen bracht, is de update dit jaar duidelijk kleiner. De Galaxy S22 houdt de designtaal van de Galaxy S21 en heeft ook op grote lijnen dezelfde features. Dat betekent dat het nog steeds een erg complete high-end smartphone is, met onder andere een nieuwe chipset en functies als draadloos laden en volledige bescherming tegen water.

Samsung Galaxy S22 04

Een duidelijk verschil tegenover de Galaxy S21 zit hem in de camera’s. De Galaxy S22 heeft een grotere 50-megapixel hoofdsensor en beschikt nu over een ‘echte’ zoomcamera. Ook functioneel is er het een en ander geüpdatet bij de camera’s en bovendien is de beeldstabilisatie van video’s erop vooruit gegaan. De Galaxy S22 heeft verder een wat luxer ontwerp, met nu wel een glazen achterkant. Tegelijk moet ik zeggen dat ik de afwerking van de S21 wat fraaier vond. Nog een belangrijke vernieuwing – die overigens ook op de Galaxy S21-serie en nieuwste foldables van Samsung van toepassing is – is dat het updatebeleid met één jaar verlengd is. Dat betekent dat de Galaxy S22 4 Android upgrades en 5 jaar beveiligingsupdates krijgt. Hetzelfde als de Google Pixel 6, dus.

Voor meer informatie over de Samsung Galaxy S22 kun je in de video terecht. De Galaxy S22 is vanaf 11 maart in Nederland verkrijgbaar met een adviesverkoopprijs voor de basisversie van €849.