Menu

Samsung Galaxy S22 Ultra preview: Galaxy Note in het nieuw

Samsung combineert met de Samsung Galaxy S22 Ultra het beste van de Galaxy S- en de Galaxy Note-lijn. Voor het eerst zit de S-Pen ingebouwd in een Galaxy S-smartphone, en voor het eerst wijkt het ontwerp van de Ultra-versie duidelijk af van de rest van de lijn. In deze video zie je hoe dat uitpakt.

Een half jaar geleden maakte de Galaxy Note ruimte voor de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold, om aan te geven dat Samsung vol inzet op vouwbare smartphones. Toch heeft de Note en trouwe schare fans, die Samsung natuurlijk graag blijft bedienen. Om dat voor elkaar te krijgen heeft de Samsung Galaxy S22 Ultra de nodige Note-trekjes gekregen, waarmee de smartphone zich meer dan ooit richt op mensen die in hun smartphone vooral een ultieme productiviteitstool zien.

Samsung Galaxy S22 Ultra 07

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft een gigantisch 6,8-inch scherm, waarmee je uitstekend kunt multitasken. Bovendien heeft hij een gigantische batterij die ervoor zorgt dat hij de hele dag mee kan én is de S-Pen ingebouwd. Trek het pennetje uit de smartphone, en je kunt eenvoudig aantekeningen maken of documenten ondertekenen. Tel daar de krachtige Exynos 2200-chipset en het uitgebreide camerasysteem bij op, en je hebt een van de meest complete smartphones ooit te pakken.

Echte nadelen lijkt de Galaxy S22 Ultra op basis van mijn eerste ontmoeting niet te hebben. Althans, als het geld je op de rug groeit. Het prijskaartje van €1250 is namelijk behoorlijk en meteen de belangrijkste reden om dit toestel eventueel toch maar links te laten liggen. Toch een zak geld gevonden? Vanaf 25 februari kun je de Samsung Galaxy S22 Ultra in Nederland kopen.