Menu

Samsung Galaxy Z Fold 4 review: het beste van 2 werelden?

Een smartphone en mini-tablet in één. Het klinkt geweldig, maar is het dat ook? Dat zoek ik uit in deze review van de Samsung Galaxy Z Fold 4.

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is een bijzondere en indrukwekkende smartphone. Maar hij kost ruim €1500, en is daarmee echt alleen voor enthousiastelingen de moeite waard. Voor die hoge prijs krijg je gelukkig wel het een en ander terug. De smartphone is snel, heeft een prima batterij, kan draadloos laden en heeft een waterdicht ontwerp. Hij mist eigenlijk niks voor een high-end smartphone. Goed, de camera is niet het beste en de schermkwaliteit had misschien een stapje beter gekund, maar dat zijn kleine offers voor deze bijzondere vormfactor.

Samsung Galaxy Z Fold 4 07

Tegelijk moet ik zeggen dat het concept van de Z Fold 4 indrukwekkend is en het idee om altijd een kleine tablet in je broekzak te hebben handig is. Maar in de praktijk irriteerde ik me ook soms aan het toestel. Hij is als ‘normale’ telefoon net niet handig, en dat is toch de modus waarin ik hem het meeste gebruik. Bovendien is de manier waarop de software op de tabletmodus toegespitst is niet perfect, hoewel dat gelukkig wel steeds beter wordt en ongetwijfeld met updates nog verder zal verbeteren. Wat dat betreft kun je het toestel zien als het beste van twee werelden, maar ook als een telefoon en een tablet die het allebei net niet zijn. Wat dat betreft heeft Samsung nog werk aan de winkel.