Menu

Nothing ear(1) review: bijzondere oordopjes blijken schot in de roos

Nothing is de nieuwe startup van OnePlus-oprichter Carl Pei en heeft zich tot doel gesteld om technologie die naadloos geïntegreerd is in je leven en ‘feels like nothing’, ofwel voelt alsof hij er niet is. De ear (1) draadloze oordopjes zijn het eerste product van Nothing, en in deze review check ik of ze zich kunnen onderscheiden.

Een van de bijzondere onderdelen van de ear(1) is het ontwerp. Dat heeft grofweg de vorm van de meeste draadloze oordopjes, maar een totaal andere uitstraling. De reden is eenvoudig: het stokje en de case van de oortjes zijn volledig doorzichtig. Zo zie je alle techniek binnenin, zoals bijvoorbeeld de printplaat en draagsensor. Een leuk idee, waarmee deze oortjes zich echt onderscheiden. Ook handig: vanwege de doorzichtige case kun je altijd zien of de oordopjes erin zitten of niet.

De geluidskwaliteit van de ear(1) moet volgens Nothing niet onderdoen voor die van duurdere doppen, en dat lukt behoorlijk goed. De oortjes hebben een vrij neutraal geluidsprofiel en blinken uit in de hogere tonen. Bovendien is het geluid dat uit de oordopjes komt gezien het formaat erg ruimtelijk. Naast goed geluid bieden de oordopjes ook actieve ruisonderdrukking. Die behoort niet tot de besten op de markt, maar het is wel erg fijn dat het erop zit.

Nothing ear (1)01

Sowieso doet de Nothing ear(1) het functioneel goed. De oordopjes hebben een draagsensor, kunnen draadloos laden en hebben een prima microfoon. Ook een hear-through-modus behoort tot de opties. Een complete featureset dus, wat gezien de prijs indrukwekkend is. De batterij van de oordopjes houdt het 4,5 uur vol op één lading en de case kan nog zo’n 4x bijladen. Prima, maar niet een van de sterkere punten van de oordopjes.

Nothing zet zijn eerste product in de markt voor een scherpe €99, maar zegt nadrukkelijk geen budgetoptie te willen zijn. Dat straalt het product ook uit: het ontwerp is mooi en goed doordacht, de geluidskwaliteit erg netjes en de functionaliteit uitgebreid. Draadloos opladen, draagdetectie en noise cancelling; het is allemaal aanwezig. Hoewel ik de ear(1) niet zo bijzonder vind dat hij de hype helemaal waard is, is het wel een erg goed gebalanceerd paar oortjes voor een hele nette prijs. Wat mij betreft dus zeker een aanrader.

De Nothing ear(1) is in Nederland vanaf 17 augustus verkrijgbaar bij Belsimpel voor €99.