Menu

Google Pixel 7 Pro review: beste van Google in luxe jasje

Een heerlijke smartphone die het vooral moet hebben van zijn camera en software, en ook nog relatief betaalbaar is. Dit is de Google Pixel 7 Pro die je vanaf €799 in huis haalt.

Met dank aan Belsimpel.nl!

De Google Pixel 7 Pro is het beste wat Google te bieden heeft, en dat merk je duidelijk. Deze smartphone blinkt uit in de traditioneel sterke punten van Google: de camera en de software. Dat doet zijn goedkopere broertje ook, maar de Pixel 7 Pro verpakt het in een duidelijk luxer en uitgebreider pakketje. Het ontwerp is mooi en luxe, de 5x-zoomcamera is een fijne toevoeging en de smartphone heeft een fraai 6,7-inch scherm met hoge resolutie. Ook is het toestel waterdicht én kan hij draadloos opladen, iets dat tegenwoordig niet meer voor alle high-end smartphones geldt.

Google Pixel 7 Pro 33

Natuurlijk zijn er ook dingen die de Pixel 7 Pro niet perfect doet, maar het zijn relatief kleine puntjes. De laadfunctie van het toestel is traag, het scherm blijft nog weleens aan staan als je hem tijdens het bellen tegen je oor houdt en de camera focust soms een beetje traag. De chipset en de kleurweergave van het scherm zijn goed, maar behoren niet tot de echte top van de markt.

Het zijn relatief kleine nadelen, en bovendien heeft de Google Pixel 7 Pro een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn €799 is het toestel goedkoper dan veel andere smartphones van dit kaliber, zelfs vergeleken met modellen van begin vorig jaar. Zo zijn de Oppo Find X5 Pro en Samsung Galaxy S22+ nog altijd duurder dan deze Pixel, en verslaat eigenlijk alleen de OnePlus 10 Pro hem qua prijs-kwaliteitverhouding.