Menu

Hoe koop je een smartphone die lang meegaat?

Bij het kopen van een smartphone let je natuurlijk vooral op de camera’s, de snelheid, het besturingssysteem enzovoorts. Maar minstens net zo belangrijk is hoe lang je toestel mee kan gaan. Dat is lastig te voorspellen, maar er zijn wel wat richtlijnen. In deze video neem ik die door.

Een van de belangrijkste zaken om op te letten is het updatebeleid. Vooral beveiligingsupdates zijn belangrijk om je smartphone veilig te kunnen blijven gebruiken, en daarom is het wel zo fijn als je die lang krijgt. Gelukkig komt daar steeds meer aandacht voor en doen veel fabrikanten het ook steeds beter op dat vlak, maar het blijft zeker een punt van aandacht. In de meeste reviews en bij de toestelpagina’s van CoolBlue kun je uitgebreide informatie over het updatebeleid vinden.

Motorola Defy 2021 01

Nog een belangrijk punt: de batterij. Dat is vaak een van de punten waarop een telefoon achteruit gaat, en helaas zijn batterijen van smartphones tegenwoordig eigenlijk nooit meer eenvoudig te vervangen. Daarom is het zaak een zo groot mogelijke batterij in je smartphone te hebben, zodat de degradatie minder hard gaat én het minder erg is als hij wat achteruit gaat.

Natuurlijk zijn dat niet de enige twee zaken om op te letten. Zo is het ook belangrijk om een toestel te kopen dat stevig is én hem te beschermen met bijvoorbeeld een hoesje. Ook spelen de prestaties een rol en is het handig als je toestel eenvoudig te repareren is. Tot slot kan het handig zijn te kijken naar de reputatie van een merk. Die zegt zeker niet alles, maar is er vaak ook niet voor niks.