Menu

Top 5: de beste waterdichte smartphones in 2023

Ben jij niet zo handig, heel veel buiten of gewoon bang dat je smartphone nat wordt? Dan is een waterdichte smartphone wel zo handig. In deze video help ik je en bespreek ik de vijf beste waterdichte smartphones. Dat zijn de Samsung Galaxy A34, de Google Pixel 6a, de Samsung Galaxy S21 FE, de Google Pixel 7 en de Apple iPhone 14.

In de topklasse is bescherming tegen water tegenwoordig ongeveer een gegeven. Apple maakt bijvoorbeeld al sinds de iPhone 7 al zijn toestellen waterdicht, en ook Samsung, Sony en Google beschermen hun toptoestellen consistent tegen water. In de lagere regionen van de markt is het een stuk minder vanzelfsprekend dat een smartphone tegen een spetter kan. Daarom richt ik me in deze video vooral op de wat goedkopere waterdichte smartphones. Check vooral ook mijn meest recente koopwijzer als je naar meer waterdichte opties in de topklasse op zoek bent.

Google Pixel 6a 18

Om te bepalen wanneer een smartphone waterdicht is ga ik uit van de IP-rating van een toestel. Om zo’n rating te krijgen, moet een toestel volgens bepaalde standaarden getest worden. De IP-rating bestaat uit twee getallen: de eerste staat voor bescherming tegen stof en de tweede voor bescherming tegen water. Dat eerste getal kijk ik niet naar voor deze video, maar over het algemeen geldt dat waterdichte smartphones ook stofdicht zijn. Het tweede getal moet minimaal een 7 zijn. Die 7 betekent dat een smartphone een half uur lang op een meter diepte onder water moet kunnen verblijven. Een 8 is ook mogelijk: dan kan een toestel langer op die meter diepte blijven, of dieper dan een meter onder water.

In de praktijk komt het erop neer dat alle smartphones in deze lijst een IP67- of IP68-rating hebben, waar je waarschijnlijk geen echt verschil tussen zult merken. In alle gevallen kan een toestel tegen regen en ongelukjes, en in alle gevallen is het geen goed idee om ermee te gaan zwemmen.

Check de actuele prijzen van deze toestellen in combinatie met een abonnement hier.