Menu

Samsung Galaxy A21s hands-on: grote Samsung, kleine prijs

Samsung zet met de Galaxy A21s voor nog geen €200 het goedkoopste lid in zijn A-lijn neer. De smartphone wordt gekenmerkt door een relatief groot scherm en typisch Samsung-design, maar dan voor een bodemprijsje. In deze hands-on check ik hoe dat uitpakt.

Samsung Galaxy A21s 01

De Samsung Galaxy A21s is een flinke telefoon, en dat zie je ook terug in de batterij. Die heeft een capaciteit van 5000mAh en dat is, zeker voor een Samsung, erg veel. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je aan het einde van de dag geen power meer hebt. Achterop de smartphone zitten vier camera’s. Die zijn niet alle vier even zinvol, maar vormen samen wel een erg compleet camerasysteem voor een telefoon van nog geen €200.

Helaas heeft de Galaxy A21s ook wat nadeeltjes. Hij is bijvoorbeeld niet voorzien van een amoledscherm, iets wat we van Samsung-smartphones wel gewend zijn. Ook de prestaties van de telefoon zijn niet bijzonder goed, hoewel ik ze eerlijkgezegd nog wat minder had verwacht. Een kleine meevaller dus. Softwarematig is de A21s zoals je van een Samsung mag verwachten lekker compleet, en het ontwerp is modern en voorzien van een bijzonder gekleurde achterkant. Hoe de balans uiteindelijk uitvalt? Dat zie je in de video.