Menu

Welke Motorola moet je kopen in 2022? Motorola line-up uitgelegd!

Motorola is al tijden een populaire smartphonefabrikant in de budgetklasse, maar begint steeds hoger in de markt interessante toestellen te hebben. In deze video leg ik de huidige line-up van Motorola uit en vertel ik je wat de beste keuzes zijn.

Motorola kent een lange geschiedenis. Het was een van de eerste fabrikanten van mobiele telefoons, en kende hoogtijdagen met toestellen als de Razr-klaptelefoon. Die tijden liggen achter ons, maar dat betekent niet dat Motorola niet meer meedoet in de huidige smartphonemarkt. Inmiddels staat de fabrikant onder de vlag van Lenovo en maakt het nog steeds interessante smartphones, hoewel het portfolio redelijk onoverzichtelijk geworden is. De Moto G- en Moto E-lijn waarmee de vernieuwde smartphone-business van Motorola groot werd bestaan nog, maar wel met een vrij rommelige invulling.

Motorola Edge 20 Pro 00

Misschien wel interessanter zijn tegenwoordig de Edge-toestellen. Dat zijn de topmodellen van Motorola, waarvan het er een paar per jaar uitbrengt. In 2022 staat de Edge 30-serie bovenaan de voedselketen bij Motorola, maar is het vooralsnog vooral de Edge 20-serie die erg interessant is. De Motorola Edge 20 en Edge 20 Pro zijn flink in prijs gezakt en daarmee nu extra aantrekkelijk. Het updatebeleid is voldoende om de toestellen krap een jaar na dato nog te kopen, en de ontwerpen behoren nog steeds tot de mooisten op de markt. Ook de snelheid, camera’s en schermen zijn voor de klasse waar de toestellen nu in vallen erg goed.

Tot slot heeft Motorola nog een aantal toestellen die niet binnen een duidelijke lijn vallen, zoals de Motorola Defy en Motorola Razr. Smartphones die duidelijk op een bepaalde doelgroep gericht zijn, en waar er zo nu en dan eentje van uitkomt. In deze video behandel ik de hele lijn, en hoor je welke Motorola smartphone je het beste kunt kopen.