Menu

Top 5: de beste smartphones onder €400 in 2021

Voor €400 koop je weliswaar geen topsmartphone; je krijgt wel een moderne en snelle 5G-telefoon met wat leuke extra’s. In deze video zet ik de vijf beste smartphones onder €400 van begin 2021 op een rij. Dat zijn de Samsung Galaxy M51, de Motorola Edge, de Nokia 8.3, de OnePlus Nord en de Xiaomi Mi 10T.

OnePlus Nord in hand

Met de komst van de Snapdragon 765-chipset vorig jaar is de prijsklasse onder €400 radicaal veranderd. Heel veel toestellen zijn op die chipset gebaseerd, waarmee ze 5G ondersteunen én bijzonder snel zijn. Voor zaken als het scherm, de camera en het ontwerp hoef je niet het beste van het beste te verwachten, maar alle toestellen in deze klasse scoren er wel een ruime voldoende. Voor €400 krijg je kortom een erg leuke smartphone.

Natuurlijk zijn de in deze video genoemde toestellen wat slechter dan de echte top, maar ze zijn voor de meeste mensen ruim voldoende. Je moet wel erg veeleisend zijn om met een smartphone uit deze categorie niet uit de voeten te kunnen. Welke vijf toestellen op dit moment de beste keuze zijn en wat daar de reden voor is, vertel ik je in deze video.