Menu

Top 5: de beste smartphones onder €300 eind 2020

Voor minder dan €300 koop je tegenwoordig een snelle smartphone met 5G-ondersteuning en met een beetje geluk nog wat leuke extra’s. In deze video vertel ik je wat de beste opties zijn en waarom. Aan bod komen de Sony Xperia 10 II, de Realme X50, de Xiaomi Mi 10 Lite, de Motorola Moto G 5G Plus en de Oppo Find X2 Lite.

Motorola Moto G 5G Plus uitgelicht

Het afgelopen jaar bracht Qualcomm de Snapdragon 765-chipset uit en die heeft de midrange-markt flink opgeschud. De chip is snel en presteert maar net wat minder dan echte topchips én heeft 5G-ondersteuning. Dat vier van de vijf smartphones in deze top 5 onder €300 van deze chipset voorzien zijn, laat wel zien hoeveel impact de processor gemaakt heeft in de smartphonemarkt. Tegelijkertijd betekent het dat smartphones in deze klasse zich op iets anders dan hun prestaties moeten differentieren.

Dat gebeurt dan ook volop. Motorola heeft in de Moto G 5G Plus bijvoorbeeld een 21:9-scherm, dubbele selfiecamera en waterbestendige coating toegepast. De Oppo Find X2 Lite scoort met zijn luxe behuizing van aluminium en glas en mooie amoledscherm. Xiaomi gooit het over een andere boeg en combineert een amoledscherm en advertenties in de software met een bijzonder lage prijs.

De enige echt vreemde eend in de bijt bij deze lijst is de Sony Xperia 10 II. Die heeft een wat tragere en oudere chip. In plaats daarvan onderscheidt hij zich met zijn uitgebreide camerasysteem, waterdichte behuizing en relatief compacte 21:9 scherm.