Menu

Top 5: de beste smartphones onder €400 in 2022

Voor minder dan €400 koop je al een behoorlijk luxe en ontzettend complete smartphone. Maar welke smartphones zijn eigenlijk het beste in deze prijsklasse? In deze video bespreek ik de 5 toppers van de smartphonemarkt onder €400. Dat zijn de Oppo Find X5 Lite, de Motorola Edge 30 Neo, de Xiaomi 11T, de Samsung Galaxy A53 en de OnePlus Nord 2T.

Het is een jaar geleden dat ik voor het laatst een top 5 van smartphones onder de €400 maakte. Gek genoeg leek die lijst opvallend veel op de lijst van vandaag. Niet omdat er ook maar één toestel in staat dat hetzelfde is, maar wel omdat veel van de beste smartphones onder €400 simpelweg vervangen zijn door hun opvolger. Zo neemt de OnePlus Nord 2T het stokje over van de OnePlus Nord 2 als aanvoerder van de lijst. Op nummer twee stond vorig jaar de Samsung Galaxy A52s, die nu vervangen is door de Galaxy A53. Overigens valt het te bezien of die A53 daadwerkelijk beter is; dat hangt een beetje van je voorkeuren af. Ook de nummer vijf in de lijst geeft het stokje door aan zijn directe opvolger: de Oppo Find X5 Lite.

OnePlus Nord 2T 01

De nummer vier van de lijst is een nieuw gezicht, de nummer drie is de opvolger van de nummer vier van vorig jaar. Het geeft wel aan dat de smartphonemarkt zich steeds meer stabiliseert. In de topklasse waren de upgrades ieder jaar al een tijdje niet zo groot meer, maar dat fenomeen verspreidt zich nu naar het midden- en budgetsegment. Jammer voor wie altijd het nieuwste van het nieuwste wil, maar los daarvan valt er iets voor te zeggen. Gecombineerd met het steeds beter wordende updatebeleid van veel fabrikanten, zorgt het ervoor dat je ook nog steeds uitstekend terecht kunt bij het model van vorig jaar. Wil je wat geld besparen? Dan zijn de Samsung Galaxy A52s en OnePlus Nord 2 bijvoorbeeld nog steeds prima alternatieven voor de telefoons die nu in de lijst staan.