Menu

Top 5: de beste smartphones onder €400 eind 2021

Voor minder dan €400 koop je al een behoorlijk luxe en ontzettend complete smartphone. De grote vraag is dan natuurlijk welke telefoon je moet hebben. In deze video bespreek ik de 5 beste smartphones onder €400. Dat zijn de Oppo Find X3 Lite, de Xiaomi Mi 10T, de Motorola Moto G100, de Samsung Galaxy A52s en de OnePlus Nord 2.

De afgelopen maanden zijn er niet heel veel nieuwe interessante middenklassers uitgekomen, maar zijn wel veel toestellen net wat in prijs gedaald. Daarom lijkt deze lijst toevallig erg op mijn top 5 onder €450 die ik afgelopen zomer maakte. Het enige verschil is is de binnenkomst van de Samsung Galaxy A52s; een verbeterde versie van de Galaxy A52 die eerder in de lijst stond. Omdat het toestel nu sneller is en daarmee een van de nadelen weggenomen is, scoort hij een stuk beter dan voorheen. Daarmee heeft de Galaxy A52s het geschopt tot een erg nette tweede plek in deze lijst van beste smartphones onder €450.

Xiaomi Mi 10T 03

Zoomen we even uit, dan zien we dat alle toestellen gemeen hebben dat het fijne, moderne smartphones met 5G-ondersteuning zijn. Ze zijn vanzelfsprekend allemaal de moeite waard, maar dat betekent niet dat je geen keuzes moet maken. Allround springen de nummers één en twee van de lijst er duidelijk uit, terwijl de andere drie toestellen juist op bepaalde vlakken erg sterk zijn maar op andere gebieden juist achterlopen. In deze video komt het allemaal voorbij en leg ik je uit waarom de toestellen in deze specifieke volgorde staan.