Menu

Top 5: de beste smartphones onder €300 in 2022

Een goede smartphone hoeft al een tijdje niet zo duur te zijn. In de middenklasse zijn tegenwoordig uitstekende smartphones verkrijgbaar, met 5G, uitgebreide functies en een fraai ontwerp. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €300. Dat zijn de Oppo Find X3 Lite, de OnePlus Nord CE 2, de Xiaomi 11 Lite NE, de Motorola Edge 20 en de Samsung Galaxy A33.

Motorola Edge 20 review 01

Inmiddels is in de prijsklasse rond €300 5G de standaard, en is dat dus geen factor meer waar je op hoeft te letten bij het uitzoeken van je smartphone. Op andere vlakken worden natuurlijk keuzes gemaakt in deze klasse, en moet je dus juist wel op zoek gaan naar jouw ideale toestel. Wil je de beste support, het mooiste ontwerp of de beste prestaties? En heb je liever een mooi scherm, of is een uitgebreide camera belangrijker voor je? Aan de hand van de antwoorden op dat soort vragen kom je bij verschillende toestellen uit. Goede ondersteuning en een mooi scherm? Dan is de Samsung Galaxy A33 iets voor jou. Liever een prachtige smartphone met een uitgebreide camera? Dan moet je zeker eens naar de Motorola Edge 20 kijken.

Met die twee toestellen hebben we meteen de top 2 van deze lijst te pakken. Beiden uitstekende keuzes voor onder €300, maar met een andere focus. De andere drie smartphones in deze lijst zijn wat minder uitgesproken, maar zeker ook de moeite waard. De Xiaomi 11 Lite NE is bijvoorbeeld allround erg goed, maar heeft te kampen met buggy software. De OnePlus Nord CE 2 en Oppo Find X3 Lite zijn allebei prima toestellen, maar steken hun kop niet echt boven het maaiveld uit. Dat is op zich niet erg, maar zorgt er wel voor dat ze het niet verder schoppen dan plek 4 en 5 in deze top vijf beste smartphones onder €300.