Menu

Top 5: de beste smartphones onder €300 eind 2021

Een goede smartphone hoeft anno 2021 gelukkig niet zo duur te zijn. Voor minder dan €300 koop je tegenwoordig een prima 5G-toestel met uitgebreide functies en een mooi ontwerp. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €300. Dat zijn de Xiaomi Redmi Note 10 Pro, de Oppo Reno 4 5G, de OnePlus Nord CE 5G, de Realme GT Master Edition en de Xiaomi 11 Lite NE.

Snelle chips en 5G worden steeds meer gemeengoed en zelfs het updatebeleid van middenklasse smartphones wordt beter en beter. Dat betekent dat je tegenwoordig voor €300 of minder al erg snelle smartphones waar je lang mee kunt doen kunt kopen. Toestellen als de Xiaomi 11 Lite NE en Realme GT Master Edition zijn snel en als je geen al te gekke verwachtingen hebt een lang leven beschoren. Vooral de Xiaomi doet het in dat opzicht goed: Xiaomi belooft voor dit toestel 3 Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates. Dat zijn er net zoveel als bij peperdure high-end smartphones met een goed updatebeleid.

Realme GT Master Edition 12

Ook los van die twee toestellen is er voor minder dan €400 heel wat te vinden. Wat te denken van bijvoorbeeld de Oppo Reno 4 5G of OnePlus Nord CE 5G. Allebei ook snelle en prettige toestellen die over de gehele linie goed scoren. En ook de Xiaomi Redmi Note 10 Pro doet het erg goed, hoewel die als enige smartphone in de lijst niet van 5G-ondersteuning voorzien is. Tsja, keuzes maken is nog steeds belangrijk als je niet al te veel geld wilt uitgeven.