Menu

Top 5: de beste smartphones onder €200 in 2023

Ben je op zoek naar een degelijke budgetsmartphone die alles kan wat je met een smartphone zou willen? Dan kun je voor minder dan €200 prima uit de voeten. In deze video help ik je met je keuze en bespreek ik de vijf beste smartphones onder €200. Dat zijn de Motorola Moto G53, de OnePlus Nord CE 2 Lite, de Xiaomi Redmi Note 12 4G, de Apple iPhone SE 2020 refurbished en de Samsung Galaxy A14 5G.

Over het algemeen worden smartphones steeds beter, maar in de budgetklasse stokt die groei de laatste tijd een beetje. Toestellen worden op sommige vlakken wat beter, maar gaan op sommige vlakken ook juist een beetje achteruit. Zo vond je 2 jaar geleden krachtigere toestellen in de budgetklasse dan nu, en wisselt het aanbod qua schermen en camera’s een beetje.

Apple iPhone SE 2020 review hand

Gelukkig betekent dat niet dat je voor minder dan 200 euro geen goede toestellen meer kunt vinden. 5G is bijvoorbeeld steeds normaler geworden in deze klasse, schermen met een hoge veversingssnelheid zijn geen uitzondering meer en de ondersteuning van toestellen is inmiddels ook voldoende.

De nummer één van deze lijst, de Samsung Galaxy A14 5G, combineert al die factoren. De nummer 3, Xiaomi’s Redmi Note 12 4G, heeft weliswaar geen 5G-ondersteuning en krijgt niet zo lang updates; hij blinkt wel uit met zijn bescherming tegen water, oledscherm en groothoekcamera. Daar tussenin zit de iPhone SE 2020 van Apple, die je refurbished voor nog geen €150 kunt kopen. Voor dat geld krijg je een vrij verouderd toestel met een matige batterij, maar wel een toestel met een goede camera, luxe behuizing en goede prestaties.