Menu

Top 5: de beste smartphones onder €200 in 2022

Voor minder dan €200 kun je niet de beste smartphone ter wereld verwachten, maar krijg je wel een degelijk toestel wat alles kan wat je met een smartphone zou willen. In deze video help ik je met je keuze en bespreek ik de vijf beste smartphones onder €200. Dat zijn de Realme 9i, de Motorola Moto G62 5G, de Xiaomi Poco M4 Pro 5G, de Samsung Galaxy A22 5G en de Xiaomi Redmi Note 11.

Over het algemeen worden smartphones steeds beter, en dat geldt zeker in de budgetklasse. Maar gek genoeg is de spoeling van telefoons onder €200 tegenwoordig wat dun. Tegenover de vorige video die ik maakte in deze prijscategorie (https://youtu.be/Bhk87NX5e14) is het aanbod zelfs wat slechter geworden. Toppers als de Xiaomi Poco X3 Pro en Motorola Moto G 5G Plus zijn inmiddels van de markt verdwenen of heel oud en duur geworden, en wat ervoor in de plaats gekomen is is lang niet op alle vlakken beter.

Samsung Galaxy A22 5G 03

Toch betekent dat niet dat je voor minder dan 200 euro geen fatsoenlijke smartphones meer kunt kopen. 5G is bijvoorbeeld steeds normaler geworden in deze klasse en ook amoledschermen zie je steeds meer op budgetsmartphones terug. Al is het wel vaak kiezen tussen de twee. Zo is de nummer één van deze lijst, de Xiaomi Redmi Note 11, als een van de weinige toestellen niet van 5G-ondersteuning voorzien. Daar staat tegenover dat hij allround erg goed presteert en uitblinkt in zijn camera, scherm en batterij.

Wil je wel 5G in je toestel, dan lever je op andere vlakken vaak een beetje in. Het is discutabel wat je daarvoor terugkrijgt: 5G is nog lang niet goed ingeburgerd in Nederland en de komende jaren nog geen must-have op je smartphone. Gelukkig wordt het wel steeds normaler, en zijn de 5G-toestellen in deze lijst ook los van die snelle netwerkondersteuning zeker aanraders.