Menu

Top 5: de beste smartphones onder €200 in 2021

Voor minder dan €200 koop je niet de meest fancy smartphone, maar heb je wel een toestel dat alles kan wat je van een smartphone mag verwachten. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €200. Dat zijn de Xiaomi Redmi Note 10 5G, de Oppo A73 5G, de Motorola Moto G 5G Plus, de Realme 8 en de Xiaomi Poco X3 Pro.

Steeds meer smartphones in de prijsklasse onder €200 hebben 5G-ondersteuning, en de smartphones die dat niet hebben zetten daar heel wat tegenover. Toestellen als de Realme 8 en Xiaomi Poco X3 Pro hebben een ontzettend indrukwekkende featureset gezien hun lage prijs. De Realme is bijvoorbeeld voorzien van een amoledscherm en een bijzonder ontwerp. De Xiaomi heeft een chipset die je eerder in een telefoon van €350 zou verwachten, is deels waterdicht en heeft een 120Hz-scherm. Een ontzettend uitgebreid toestel voor behoorlijk weinig geld dus.

Realme 8 11

De 5G-toestellen die op dit moment nog geen €200 kosten zijn vaak iets minder indrukwekkend, maar allround nog steeds erg goed. De Xiaomi Redmi Note 10 5G heeft een prima chipset, een aardig ontwerp en natuurlijk 5G-ondersteuning. De Oppo A73 5G doet het allround zelfs nog wat beter, hoewel ook dat toestel weinig spannende functies heeft. De Motorola Moto G 5G Plus heeft juist een heleboel spannende functies, zoals een 21:9-scherm met een verversingssnelheid van 90Hz en een ontzettend snelle chipset. Daar staat helaas tegenover dat het toestel al behoorlijk oud is en er van de toch al karige software-ondersteuning inmiddels weinig over is. Toch is ook dat toestel zeker nog een aanrader.