Menu

Dit zijn de beste smartphones van november 2020: koopwijzer

De smartphonemarkt is vol en onoverzichtelijk en lijkt zelfs steeds drukker te worden. Het kan dan ook lastig zijn uit te vinden welke smartphone het beste bij jou past. In deze video help ik je in die keuze met de beste smartphones van de maand november 2020.

Oktober wordt in de tech-community ook wel ‘techtober’ genoemd en het is dan ook geen verrassing dat er na afgelopen maand veel nieuwe smartphones zijn. Apple bracht bijvoorbeeld de iPhone 12-serie uit en Google lanceerde een aantal nieuwe Pixels. Deze maand vind je in de lijst dan ook vooral nieuwe modellen, waaronder de Apple iPhone 12 en Google Pixel 4a. Ook Samsung heeft een nieuw toestel in de lijst gekregen: de Samsung Galaxy S20 Fan Edition. Die ‘goedkope’ S20 is qua prijs-kwaliteitverhouding misschien wel de beste high-end Samsung ooit.

De volledige lijst kun je lezen op de website van WANT. In deze video worden de hieronder genoemde smartphones besproken.

Xiaomi Mi 10 Lite

De Xiaomi Mi 10 Lite is een van de goedkoopste 5G-smartphones van dit moment en blinkt verder uit met zijn snelle hardware. Dankzij de Snapdragon 765G-chipset, die je normaal in veel duurdere toestellen terugvind, is de Mi 10 Lite ontzettend rap. Verder ziet het toestel er mooi uit en heeft hij een prachtig 6,6-inch oledscherm; een zeldzaamheid in deze prijsklasse. De MIUI-software is het grootste nadeel: die is niet ideaal.

OnePlus Nord

De OnePlus Nord is ondanks zijn prijs die ruim €100 hoger ligt op papier niet eens zo verschillend van de Xiaomi Mi 10 Lite. Toch is deze smartphone zeker de moeite waard. Hij heeft fijne en goed geoptimaliseerde software en een modern ontwerp met een vloeiend 90Hz-amoledscherm. Bovendien belooft OnePlus het toestel lang te ondersteunen, waardoor je langer plezier zult hebben van de Nord dan van menig concurrerend toestel.

OnePlus Nord in hand

Google Pixel 4a

De Google Pixel 4a is een middenklassetelefoon met twee grote voordelen: geweldige software en een ontzettend goede camera. Vooral die laatste scoort een stuk beter dan je van een smartphone van €420 mag verwachten. Beide pluspunten zijn te herleiden tot de fabrikant van deze smartphone: Google. De softwaregigant maakte de Pixel 4a zoals het een Androidsmartphone bedoeld heeft, en is ontzettend goed in het schrijven van beeldverwerkingsalgoritmes waardoor de camera een flinke boost kreeg.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Wie een complete maar betaalbare high-end smartphone wil, moet bij de Samsung Galaxy S20 Fan Edition zijn. Het toestel kost zo’n €700 voor de 5G-versie, en voor dat geld krijg je een toestel dat eigenlijk alle ingrediënten van een toptelefoon heeft. 5G-ondersteuning, een snelle Snapdragon 865-chipset, een prachtig 120Hz-scherm, een goede camera; noem maar op.

Samsung Galaxy S20 FE

Apple iPhone 12

Tot slot de Apple iPhone 12. De nieuwste basis-iPhone die heel wat in zijn mars heeft. Apple heeft de 12 niet alleen uitgerust met de laatste processor, beste camera en mooiste behuizing die je op dit moment in een iPhone kunt krijgen: hij heeft ook het prachtige scherm van de iPhone 12 Pro gekregen. Met z’n €909 is hij niet goedkoop, maar je bespaart nog steeds €250 tegenover de iPhone 12 Pro en eigenlijk lever je daar niks voor in.