Menu

Dit zijn de beste smartphones van maart 2022: koopwijzer

De smartphonemarkt is vol en onoverzichtelijk en lijkt zelfs steeds drukker te worden. Het kan dan ook lastig zijn om te ontdekken welke smartphone het beste bij jou past. In deze video help ik je in die keuze met de beste smartphones van de maand maart 2022.

In deze video behandel ik eerst vijf uitblinkers in de lijst. Dat zijn toestellen die nieuw zijn, in prijs gedaald zijn of gewoon erg interessant zijn. Deze keer zijn dat de Xiaomi 11 Lite NE, de Motorola Edge 20, de Samsung Galaxy S20 FE 4G, de Samsung Galaxy S21 FE en de Apple iPhone 13. Daarna behandel ik de hele lijst in het kort. Bij elke smartphone die de moeite waard is deze maand vertel ik in een aantal zinnen de belangrijke voor- en nadelen van het toestel. Via de hoofdstuk-indeling hieronder kun je direct naar de lijst gaan als je wilt. Mis je nog informatie over een bepaald toestel? Check dan mijn afspeellijst met smartphone reviews voor alle informatie over de toestellen die ik volledig gereviewd heb.

Samsung Galaxy S20 FE

Nu het smartphonejaar 2022 goed op stoom begint te raken stromen de nieuwe smartphones de koopwijzer binnen. Zo verscheen de Samsung Galaxy S22 afgelopen maand op de markt, en dat toestel komt meteen de lijst binnen. Ook de iets oudere Samsung Galaxy S21 FE maakt zijn debuut in de koopwijzer, dankzij de inmiddels onder de €600 gedaalde prijs. Opvallend genoeg zijn er – ondanks de hoge inflatie en chiptekorten – nog veel meer prijsdalingen te vinden. Zo is de Samsung Galaxy S20 FE fors goedkoper geworden, heeft Xiaomi nog eens €50 van de al erg goed geprijsde 11 Lite NE afgehaald en is ook de Motorola Edge 20 de lijst binnengekomen dankzij een prijsdaling.

Dat maakt maart 2022 zeker voor mensen die een budgetsmartphone willen een erg goede maand om een nieuw toestel te kopen. Ben je op zoek naar een betaalbare iPhone of een high-end Androidsmartphone, dan kan het misschien lonen nog even te wachten. Toestellen als de Apple iPhone SE 2022 en OnePlus 10 Pro komen binnenkort op de markt en zijn goede kanshebbers voor volgende edities van de SmartphoneMan koopwijzer.

De volledige koopwijzer

Samsung A03s (€150)
+ Updatebeleid
+ Prijs-kwaliteitverhouding
+ Batterij
– Snelheid

Samsung Galaxy A22 5G (€180)
+ 5G
+ Software-ondersteuning
+ Batterij
– Camera

Xiaomi 11 Lite NE 5G (€230)
+ Design
+ Camera
+ Updatebeleid
– MIUI software

Motorola Edge 20 (€330)
+ Design
+ Software
+ Camera (zoom, groothoek, gewoon)
– Batterij

Samsung Galaxy S20 FE 4G (€350)
+ Prestaties
+ Camera
+ Super compleet
– Geen 5G

OnePlus Nord 2 (€380)
+ Prestaties
+ Software
+ Camera
– Geen IP-rating

Xiaomi 11T Pro (€520)
+ Prestaties
+ Updatebeleid
+ Extreem snel opladen
– Afwerking

Samsung Galaxy S21 FE (€580)
+ Compleet
+ Camera
+ Updatebeleid
– Niet meest luxe

Apple iPhone 12 mini (€620)
+ Compact
+ Super camera
+ Mooi, waterdicht, ceramic shield
– Batterij

Google Pixel 6 (€640)
+ Mooi ontwerp
+ Geweldige camera
+ Lange ondersteuning
– Geen zoomcamera

Samsung Galaxy Z Flip3 (€760)
+ Uniek concept
+ Scherm
+ Waterdicht
– Batterij

Apple iPhone 13 (€800)
+ Prachtig ontwerp
+ Super camera
+ Verbeterde batterij
– 60Hz scherm met grote notch

Samsung Galaxy S22 (€850)
+ Design
+ Camera
+ Updatebeleid
– Batterij