Menu

Dit zijn de beste smartphones van juli 2022: koopwijzer

De smartphonemarkt is vol en onoverzichtelijk en lijkt zelfs steeds drukker te worden. Het kan dan ook lastig zijn om te ontdekken welke smartphone het beste bij jou past. In deze video help ik je in die keuze met de beste smartphones van de maand juli 2022.

In deze video behandel ik eerst vijf uitblinkers in de lijst. Dat zijn toestellen die nieuw zijn, in prijs gedaald zijn of gewoon erg interessant zijn. Deze keer zijn dat de Samsung Galaxy A13, de Xiaomi 11T, de Apple iPhone SE 2022, de Xiaomi 12X en de OnePlus 9 Pro. Daarna behandel ik de hele lijst in het kort. Bij elke smartphone die de moeite waard is deze maand vertel ik in een aantal zinnen de belangrijke voor- en nadelen van het toestel. Via de hoofdstuk-indeling hieronder kun je direct naar de lijst gaan als je wilt. Mis je nog informatie over een bepaald toestel? Check dan mijn afspeellijst met smartphone reviews voor alle informatie over de toestellen die ik volledig gereviewd heb.

Hoewel er niet heel veel interessante smartphones uitgekomen zijn in de afgelopen maand, is de lijst toch behoorlijk veranderd. Dat heeft alles te maken met prijswijzigingen, waardoor de verhoudingen op de markt wat veranderd zijn. Zo is de Xiaomi 12X een stuk goedkoper geworden, waardoor hij de Xiaomi 11T Pro vervangen heeft in de lijst. Ook de Xiaomi 11T zakte in prijs, en heeft zo zowel de Motorola Edge 20 als de OnePlus Nord 2 uit de lijst verdreven.

In de laagste regionen van de lijst komt de Samsung Galaxy A13 binnen, die voor de €150 die hij nu kost behoorlijk uitgebreid is én een enorm goed updatebeleid heeft. En ook de Apple iPhone SE 2022 is de lijst binnengekomen. Voor zijn release-prijs was het toestel niet erg aantrekkelijk en verkocht hij blijkbaar slecht, waardoor hij nu ruim €100 goedkoper is. Dat maakt Apple’s goedkoopste iPhone wat mij betreft ondanks zijn zwaar verouderde ontwerp de moeite waard. Kortom, genoeg te bespreken in deze koopwijzer van juli 2022. Veel kijkplezier!

De volledige koopwijzer

Samsung Galaxy A13 (€150)
+ Full HD scherm
+ Updatebeleid
+ Groothoekcamera
– Niet erg snel

Samsung Galaxy A22 5G (€180)
+ 5G
+ Software-ondersteuning
+ Batterij
– Camera

Xiaomi 11T (€300)
+ Luxe spatwaterbestendig ontwerp
+ Updatebeleid
+ Prima camera
– Software

Samsung Galaxy A52s (€300)
+ Prachtig oledscherm
+ Software en updatebeleid
+ Waterdicht ontwerp
– Plastic ontwerp

Apple iPhone SE 2022 (€390)
+ Prestaties
+ Camera
+ Goedkoopste iPhone
– Erg verouderd ontwerp

Xiaomi 12X (€460)
+ Mooi ontwerp
+ Prachtig scherm
+ Prima camera
– Verouderde software

Samsung Galaxy S21 FE (€550)
+ Compleet
+ Camera
+ Updatebeleid
– Niet meest luxe

Apple iPhone 12 mini (€600)
+ Compact
+ Super camera
+ Mooi, waterdicht, ceramic shield
– Batterij

OnePlus 9 Pro (€670)
+ Snel, fijne software
+ Super compleet
+ Prima camera
– Batterij kan beter

Samsung Galaxy S22 (€800)
+ Design
+ Camera
+ Updatebeleid
– Batterij

Apple iPhone 13 (€830)
+ Prachtig ontwerp
+ Super camera
+ Verbeterde batterij
– 60Hz scherm met grote notch

OnePlus 10 Pro (€890)
+ Prestaties
+ Scherm
+ Camera
– Software

Samsung Galaxy S22 Ultra (€1130)
+ Beste alles van het moment
+ S-Pen
+ Lange ondersteuning
– Erg duur