Menu

Dit zijn de beste smartphones van januari 2024: koopwijzer

Op zoek naar een nieuwe smartphone, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In deze video help ik je jouw nieuwe telefoon uitzoeken met de beste smartphones van de maand januari 2024.

In mijn maandelijkse koopwijzer behandel ik eerst vijf uitblinkers op de smartphonemarkt. Toestellen die nieuw zijn, in prijs gedaald zijn of gewoon erg interessant zijn. Deze keer zijn dat de Samsung Galaxy A05s, de Xiaomi Redmi Note 12, de Motorola Edge 40, de Nothing Phone (2) en de Fairphone 5. Vervolgens behandel ik kort de hele koopwijzer, met de beste opties in alle prijscategorieen. Bij elke smartphone vertel ik de belangrijke voor- en nadelen van het toestel. Mis je nog informatie over een bepaald toestel? Check dan mijn afspeellijst met smartphone reviews voor alle informatie over de toestellen die ik volledig gereviewd heb.

Nothing Phone (2) 42

Veel nieuws is er zoals traditioneel in januari niet te melden op smartphonevlak. De eerste smartphones van 2024 komen er binnenkort aan, maar zijn te laat voor deze eerste koopwijzer. Toch heeft Samsung op de valreep van 2023 nog een interessante telefoon gelanceerd die het tot de lijst geschopt heeft: de Samsung Galaxy A05s. Een budget-Samsung volgens het boekje, maar dan wel met een relatief snelle chipset en omdat hij nieuw is lekker lang ondersteuning. Daarmee is de A05s een betere deal dan de Samsung Galaxy A14 4G die hij in de lijst vervangt.

Een ander bedrijf dat een nieuwe smartphone in de lijst heeft weten te krijgen is Nothing. De Nothing Phone (2) is op zich niet veel nieuws, maar ik heb het toestel afgelopen maand gereviewd en was er meer van onder de indruk dan ik had verwacht. De telefoon valt net onder de topklasse met zijn prijs van €590 en is toch erg compleet. Dat maakt ‘m een goede keuze voor wie een smartphone met een high-end uitstraling en featureset wil voor een wat lagere prijs. Minder goed nieuws is er voor Apple, dat met de refurbished iPhone SE 2020 zijn budgetinzending in de koopwijzer verliest. Het is nog steeds een telefoon die voor zijn lage prijs veel goed doet, maar hij is inmiddels zo oud geworden dat ik hem niet meer zou aanraden.

Actuele prijzen van de behandelde toestellen – ook in combinatie met abonnement – vind je op Telefoon.nl.

Samsung Galaxy A05s (€140)
+ FHD scherm
+ Updatebeleid
+ Accu
– Geen 5G

Xiaomi Redmi Note 12 (€160)
+ Spatwaterbestendig
+ Amoledscherm
+ Prestaties
– Geen 5G

Motorola Moto G84 (€240)
+ Design
+ Software
+ Camera
– Ondersteuning

Samsung Galaxy A34 (€280)
+ Prachtig oledscherm
+ Software en updatebeleid
+ Waterdicht ontwerp
– Design

Motorola Edge 40 (€320)
+ Waterdicht
+ Software
+ Draadloos laden
– Snelheid updates

OnePlus Nord 3 (€400)
+ Design
+ Prestaties
+ Camera
– Secundaire camera’s

Apple iPhone 13 refurbished (€490)
+ Compleet
+ Camera
+ Ontwerp
– Niet gegarandeerd waterdicht

Nothing Phone (2) (€590)
+ Bijzonder ontwerp
+ Scherm
+ Software
– Niet waterdicht

OnePlus 11 (€650)
+ Prestaties
+ Scherm
+ Camera
– Niet draadloos laden

Fairphone 5 (€650)
+ Duurzaam
+ Makkelijk repareerbaar
+ Ondersteuning
– Prijs

Samsung Galaxy S23 (€675)
+ Design
+ Prestaties
+ Camera’s
– Laadsnelheid

Apple iPhone 15 (€910)
+ Prachtig ontwerp
+ Super camera
+ Batterij
– 60Hz scherm

Google Pixel 8 Pro (€980)
+ Prachtig scherm
+ Slimme software
+ Geweldige camera’s
– Batterij en laadsnelheid

Samsung Galaxy S23 Ultra (€1030)
+ Super uitgebreid
+ S-Pen
+ Camerasysteem
– Laadsnelheid