Menu

Dit zijn de beste smartphones van januari 2023: SmartphoneMan koopwijzer

Het kan moeilijk zijn om op de overvolle smartphonemarkt door de bomen het bos nog te zien. Wat is de beste smartphone voor jou, en welke smartphone moet je kopen? In deze video help ik je in die keuze met de beste smartphones van de maand januari 2023.

In mijn maandelijkse koopwijzer behandel ik eerst vijf uitblinkers op de smartphonemarkt. Deze maand zijn dat de Samsung Galaxy A13 4G, de Google Pixel 6a, de Xiaomi 11T Pro, de Google Pixel 7 en de Apple iPhone 13. Toestellen die nieuw zijn, in prijs gedaald zijn of gewoon erg interessant zijn. Vervolgens behandel ik kort de hele koopwijzer, met de beste opties in alle prijscategorieen. Bij elke smartphone vertel ik de belangrijke voor- en nadelen van het toestel. Mis je nog informatie over een bepaald toestel? Check dan mijn afspeellijst met smartphone reviews voor alle informatie over de toestellen die ik volledig gereviewd heb.

De maanden december en januari zijn traditioneel vrij rustig in de smartphonemarkt en dat is dit jaar niet anders. Er kwamen de afgelopen maand bijna geen smartphones uit, en geen van de toestellen die uitkwamen was interessant om het tot de koopwijzer te schoppen. Bovendien bleven de prijzen van de meeste smartphones grotendeels stabiel, wat ervoor zorgt dat de koopwijzer van januari 2023 en zo goed als hetzelfde uitziet als die van december 2022. Natuurlijk waren er wat kleine prijsdalingen, maar slechts een daarvan leidde tot een verschil in de lijst: de Google Pixel 7 en OnePlus 10 Pro daalden allebei in prijs, terwijl de prijs van de OnePlus 9 Pro stabiel bleef. Die laatste is daarmee niet meer interessant en dus uit de lijst verdwenen.

Xiaomi 11T Pro 02

Verder zijn er op dit moment opvallend veel aanbiedingen van interessante smartphones. Zo gaat de Google Pixel 6a op het moment van schrijven voor €299 over de toonbank, en betaal je voor de Xiaomi 11T Pro €374. Beiden zijn tijdelijke aanbiedingen, en die prijzen heb ik dus niet in de koopwijzer meegenomen. Toch zijn beide toestellen ook voor hun ‘normale’ prijs een uitstekende keuze. Ook de Google Pixel 7 is op het moment erg goedkoop met zijn prijs van €560. Of die prijs tijdelijk is of niet, is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt er niet op. Gezien de Pixel 7 voor zijn originele prijs al een van de beste deals was, is dat toestel nu éxtra interessant. Januari is dus niet erg spannend, maar blijkt een goede maand voor koopjesjagers. Doe er je voordeel mee!

De volledige koopwijzer

Samsung Galaxy A13 (€150)
+ Full HD scherm
+ Updatebeleid
+ Groothoekcamera
– Niet erg snel

Xiaomi Redmi Note 11 (€190)
+ Scherm
+ Camera
+ Accu
– Geen 5G

Apple iPhone SE 2020 refurbished (€220)
+ Prestaties
+ Camera
+ Goedkoopste iPhone
– Erg verouderd ontwerp

Samsung Galaxy A33 (€280)
+ Prachtig oledscherm
+ Software en updatebeleid
+ Waterdicht ontwerp
– Prestaties

OnePlus Nord 2T (€350)
+ Prestaties
+ Software
+ Camera
– Geen IP-rating

Google Pixel 6a (€350)
+ Prestaties
+ Camera
+ Software
– 60Hz scherm

Apple iPhone 12 mini refurbished (€400)
+ Compact
+ Super camera
+ Mooi, waterdicht, ceramic shield
– Batterij

Xiaomi 11T Pro (€410)
+ Prestaties
+ Updatebeleid
+ Extreem snel opladen
– Afwerking

Xiaomi 12 (€520)
+ Design
+ Scherm
+ Prestaties
– Software

Google Pixel 7 (€560)
+ Mooi ontwerp
+ Geweldige camera
+ Lange ondersteuning
– Geen zoomcamera

OnePlus 10 Pro (€700)
+ Prestaties
+ Scherm
+ Camera
– Software

Apple iPhone 13 (€840)
+ Prachtig ontwerp
+ Super camera
+ Verbeterde batterij
– 60Hz scherm met grote notch

Samsung Galaxy S22 Ultra (€900)
+ Beste alles van het moment
+ S-Pen
+ Lange ondersteuning
– Erg duur