Menu

Dit zijn de beste smartphones van april 2022: koopwijzer

De smartphonemarkt is vol en onoverzichtelijk en lijkt zelfs steeds drukker te worden. Het kan dan ook lastig zijn om te ontdekken welke smartphone het beste bij jou past. In deze video help ik je in die keuze met de beste smartphones van de maand april 2022.

In deze video behandel ik eerst vijf uitblinkers in de lijst. Dat zijn toestellen die nieuw zijn, in prijs gedaald zijn of gewoon erg interessant zijn. Dat zijn de Realme 8i, de Samsung Galaxy A52s, de Apple iPhone 12 mini, de Samsung Galaxy S22 en de OnePlus 10 Pro. Daarna behandel ik de hele lijst in het kort. Bij elke smartphone die de moeite waard is deze maand vertel ik in een aantal zinnen de belangrijke voor- en nadelen van het toestel. Via de hoofdstuk-indeling hieronder kun je direct naar de lijst gaan als je wilt. Mis je nog informatie over een bepaald toestel? Check dan mijn afspeellijst met smartphone reviews voor alle informatie over de toestellen die ik volledig gereviewd heb.

Apple iPhone 12 mini (3)

Waar de koopwijzer van maart 2022 nog vol met nieuwe toestellen stond, is de aanwas deze maand wat minder. Dat heeft er niet zozeer mee te maken dat er geen interessante smartphones uitgekomen zijn, maar wel met de prijs van die toestellen. Het gaat vooral om middenklasse-smartphones, die voor hun release-prijs moeite hebben het op te nemen tegen oudere modellen die al in prijs gezakt zijn. De Samsung Galaxy A53 is bijvoorbeeld een interessante optie, maar wint het op dit moment niet van de wat oudere A52s die bijna €150 goedkoper is. Hetzelfde geldt voor toestellen als de Xiaomi Poco X4 Pro en Xiaomi Redmi Note 11 Pro. Ook de Apple iPhone SE 2022 heeft het door zijn wat hoge prijs niet tot de lijst geschopt.

Toch zijn er ook wat nieuwe binnenkomers. De OnePlus 10 Pro bijvoorbeeld, die het vanwege zijn relatief lage prijs goed doet. Hoewel hij met zijn €900 zeker niet goedkoop is, kost hij wel minimaal €100 minder dan andere nieuwe high-endtelefoons met een groot scherm. De Realme 8i komt de lijst binnen dankzij zijn verlaagde prijs. De telefoon kost nog maar €150, maar heeft de eigenschappen van de gemiddelde telefoon rond de €200. Een goede deal dus.

De volledige koopwijzer

Realme 8i (€150)
+ Flitsend ontwerp
+ Prestaties
+ Mooi en vloeiend scherm
– Updatebeleid

Samsung Galaxy A22 5G (€185)
+ 5G
+ Software-ondersteuning
+ Batterij
– Camera

Xiaomi 11 Lite NE 5G (€220)
+ Design
+ Camera
+ Updatebeleid
– MIUI software

Samsung Galaxy A52s (€300)
+ Prachtig oledscherm
+ Software en updatebeleid
+ Waterdicht ontwerp
– Plastic ontwerp

Motorola Edge 20 (€320)
+ Design
+ Software
+ Camera (zoom, groothoek, gewoon)
– Batterij

OnePlus Nord 2 (€350)
+ Prestaties
+ Software
+ Camera
– Geen IP-rating

Xiaomi 11T Pro (€480)
+ Prestaties
+ Updatebeleid
+ Extreem snel opladen
– Afwerking

Samsung Galaxy S21 FE (€550)
+ Compleet
+ Camera
+ Updatebeleid
– Niet meest luxe

Apple iPhone 12 mini (€600)
+ Compact
+ Super camera
+ Mooi, waterdicht, ceramic shield
– Batterij

Google Pixel 6 (€640)
+ Mooi ontwerp
+ Geweldige camera
+ Lange ondersteuning
– Geen zoomcamera

Samsung Galaxy Z Flip3 (€650)
+ Uniek concept
+ Scherm
+ Waterdicht
– Batterij

Apple iPhone 13 (€800)
+ Prachtig ontwerp
+ Super camera
+ Verbeterde batterij
– 60Hz scherm met grote notch

Samsung Galaxy S22 (€830)
+ Design
+ Camera
+ Updatebeleid
– Batterij

OnePlus 10 Pro (€899)
+ Prestaties
+ Scherm
+ Camera
– Software