Menu

Koopwijzer

In deze koopwijzer helpt SmartphoneMan je met het kiezen van je ideale smartphone. Op deze pagina kun je de beste smartphones van dit moment vinden. De keuze voor deze toestellen is voor zover mogelijk gebaseerd op eigen praktijkervaring, soms aangevuld met reviews van de internationale pers en ervaring met vergelijkbare toestellen.

Last van keuzestress? In de SmartphoneMan keuzetool vertel ik je in een paar vragen welke van de onderstaande toestellen het beste bij jou past. Heb je de keuzetool al gevolgd? Dan kun je hieronder nog eens rustig alle info over jouw ideale smartphone nalezen en bekijken welke toestellen ik nog meer aanraad. In de video hieronder worden de meest opvallende toestellen uit de koopwijzer kort behandeld.

Beste budgetsmartphones

De budgetcategorie bestaat uit smartphones rond de €200. Toestellen die veel goedkoper zijn werken traag en gaan minder lang mee. Maar veel meer dan €200 hoef je ook niet uit te geven aan een fatsoenlijke smartphone. Toestellen duurder dan €200 zijn vooral luxer en voorzien van betere camera’s en en schermen. Als je dat niet nodig vind kun je met de onderstaande toestellen prima uit de voeten.

Uit het enorme aanbod van tientallen budgetsmartphones heb ik de onderstaande toestellen geselecteerd als beste keuzes. Het is een zo divers mogelijke keuze van toestellen die in ieder geval goed scoren op belangrijke karakteristieken als prestaties, schermkwaliteit, software en camerakwaliteit. Klik op de toestellen voor meer informatie.

Beste middenklasse smartphones

Voor een goede middenklasse smartphone betaal je ongeveer €400. Voor dat geld krijg je een mooie en snelle smartphone die eigenlijk alleen op de details onderdoet voor de toptoestellen. Zo ondersteunen veel middenklasse smartphones nog geen 5G en hebben ze een wat minder goede camera. De onderstaande toestellen zijn stuk voor stuk aanraders.

Uit het enorme aanbod van tientallen middenklassers heb ik de onderstaande toestellen geselecteerd als beste keuzes. Het is een zo divers mogelijke keuze van toestellen die in ieder geval goed scoren op belangrijke karakteristieken als prestaties, schermkwaliteit, software en camerakwaliteit. Klik op de toestellen voor meer informatie.

Beste high-end smartphones

Voor ongeveer €600 koop je een fatsoenlijke high-end smartphone. Het enige wat deze toestellen onderscheidt van de echte top, is dat ze vaak net wat ouder zijn en net wat minder extra’s hebben. Ben je bereid daarmee te leven? Dan heb je aan een van de onderstaande toestellen een mooie, snelle en uitgebreide smartphone.

Uit het enorme aanbod van tientallen high-endsmartphones heb ik de onderstaande toestellen geselecteerd als beste keuzes. Het is een zo divers mogelijke keuze van toestellen die in ieder geval goed scoren op belangrijke karakteristieken als prestaties, schermkwaliteit, software en camerakwaliteit. Klik op de toestellen voor meer informatie.

Beste premium smartphones

Wil je écht het beste van het beste, dan moet je bij de premium smartphones zijn. Zo’n toestel kost je al gauw €800 tot €1000, maar dan heb je wel een telefoon met de beste specificaties, een topcamera en een prachtig ontwerp. Hieronder vind je de beste keuzes van dit moment. Overigens bestaat er ook nog een ultra-premium categorie van toestellen boven de €1000, maar die raad ik je over het algemeen niet aan. De meerwaarde van zo’n toestel tegenover de eigenlijk altijd beschikbare goedkopere alternatieven is klein.

Uit het enorme aanbod van tientallen premium smartphones heb ik de onderstaande toestellen geselecteerd als beste keuzes. Al deze toestellen blinken niet alleen uit in hun prestaties, ontwerp, camera- en schermkwaliteit, maar hebben ook een aantal leuke extra’s of bijzondere eigenschappen. Klik op de toestellen voor meer informatie.